Trūksta pinigų? | KaunoDiena.lt

TRŪKSTA PINIGŲ?

Šaunuoliai Lietuvos gydytojai, nutarę solidarizuotis ir kolektyvinėmis priemonėmis kovoti už savo teisę į orų atlyginimą.

Kaip jau tapo įprasta Lietuvoje, už tai, kad išdrįso pareikalauti iš valdžios padoraus atlygio už sunkų ir atsakingą darbą, gydytojai gavo atgal. Keista, kad jų dar niekas neišvadino "dirbančiais Rusijai". Pamenate, kaip vienas politikas, anksčiau vadovavęs vyriausybei, mokytojus išvadino "prorusiškais"?

Politikai nustato, kokie yra valstybės prioritetai: ar šaliai reikalingos tinkamai funkcionuojančios sveikatos ar švietimo sistemos, ar verčiau didelę dalį pinigų skirti pabūklams įsigyti.

Lietuvos gynybos finansavimas diena iš dienos pučiasi, o štai gydytojų, mokytojų, mokslininkų ir kitų verktinai Lietuvai reikalingų specialybių atstovų uždarbis – apgailėtinas. Ar reikia stebėtis, kad emigruoja mūsų specialistai? O jų paruošimas ar nekainuoja? Niekas nesako, kad gynyba – nesvarbu. Tačiau valstybės finansai turi būti subalansuoti. Negalima vienai sričiai skirti šimtų milijonų eurų, o kitoms numesti tik apgraužtą kaulą. Juolab kai tų kitų profesijų atstovai reikalauja tik mažos dalies to, kas išleidžiama ginklams ir šarvuotiems visureigiams įsigyti.

Nelabai aišku, kodėl prie sienos dėl susidariusios padėties remiamas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga? Jis, kaip ir kiekvienos ministerijos vadovas, turi tiek pinigų, kiek yra numatyta biudžeto įstatyme. Ar A.Veryga formuoja ir tvirtina valstybės biudžetą? Gal ministras eurų gali prispausdinti? Ne.

Kalti dėl to, kad sveikatos apsaugai ir kitoms būtinoms socialinėms reikmėms nėra skiriamas pakankamas finansavimas, yra tie, kurie parengė biudžetą ir pasirašė. Ir nereikia bauginti žmonių naujais mokesčiais bei priešinti visuomenę ir gydytojus. Visi kada nors susirgsime. Ir visiems kada nors reikės gydytojų pagalbos. Premjere, reikia ne politine demagogija ir priešų paieška užsiimti, o tiesiog protingiau planuoti valstybės išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Taigi

Š...kremlinis trisdešimtrublinis

kremliaus šunelis amsi

bet labai jai primityviai bando medikus priešpastatyti valstybės saugumui.

kaunietis

Samdyta armija jau keverzoja, vis tie patys amsėtojėliai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS