Už Atlanto – ne pyragai | KaunoDiena.lt

UŽ ATLANTO – NE PYRAGAI

Stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje – NBA čempionate nusileido reguliariojo sezono uždanga. Keturiolika iš trisdešimties klubų, tarp jų ir du lietuviai, pradėjo net pusmetį truksiančias atostogas. Šešiolika stipresniųjų tęs kovas dėl čempionų žiedų.

Ir pagal komandos, ir pagal individualius rezultatus geriausiai iš lietuvių sekėsi Jonui Valančiūnui. Pagrindinio Lietuvos rinktinės "centro" atstovaujami Toronto "Raptors" laimėjo 51 iš 82 rungtynių. 24 metų 213 cm ūgio lietuvis, nors ir sulaukė kritikos dėl suprastėjusios gynybos, išlaikė pagrindinius rodiklius – pelnydavo vidutiniškai po 12 taškų ir atkovodavo po 9,5 kamuolio. Tikėtina, kad "dinozaurams" sezonas nesibaigs dar ir aštuntfinalyje, nes ten jų laukia įkandama varžovė – "Milwaukee Bucks".

Labiau miglotos Oklahomos "Thunder" su Domantu Saboniu perspektyvos. "Griaustiniai" gavo savęs vertą oponentą – "Houston Rockets". 20-mečiam Saboniukui galima rašyti riebų pliusą. Nors po šią savaitę sužaistų lietuviui naudingiausių (19 balų) rungtynių sekė prasčiausias sezono pasirodymas, jo užfiksuotas vidurkis (6 taškai ir 3,6 atkovoto kamuolio) nuteikia optimistiškai.

Į šiukšliadėžę nutėkšta kokių 9 mln. dolerių vertės sutartis kauniečiui tapo nokautuojančiu smūgiu.

Kitiems dviem lietuviams Mindaugui Kuzminskui ir Donatui Motiejūnui sezonas jau baigėsi. Tiesa, buvęs 27 metų žalgirietis Niujorke nusipelnė pagarbos. Dusyk pelnęs po 19 taškų, pasiekęs 6,3 taško vidurkį, M.Kuzminskas vis dar turi visas galimybes kilti žaidėjų reitingo laiptais. Ir visai nebūtinai su nesutarimų draskomu "Knicks" kolektyvu.

D.Motiejūnas, užsivilkęs "Pelicans" marškinėlius, atgaivino savo karjerą. Tačiau šis sezonas jam labiau nei kukliais sportiniais rezultatais (4,4 taško) įsimins skaudžia nesėkme už aikštės ribų. Į šiukšliadėžę nutėkšta kokių 9 mln. dolerių vertės sutartis Hjustone, pasirenkant veterano minimumą (apie 600 tūkst.) Naujajame Orleane, 26 metų kauniečiui tapo nokautuojančiu smūgiu, tikėtina, jį parginsiančiu atgal į Europą.

Gairės: NBA, krepšinis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dede

tai grisk pavalgyt musu sociu piragu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS