Vaiduoklio sugrįžimas | KaunoDiena.lt

VAIDUOKLIO SUGRĮŽIMAS

Ką galima nuveikti, kai jums 45-eri? Labai daug. Gal net daugiau nei bet kada iki tol. Tai amžius, kai žmogaus protinės galios pasiekusios brandą, o patirties ir gyvenimiškosios išminties jau būname sukaupę tiek, kad galime ja dosniai dalytis su aplinkiniais.

Paradoksas: amerikiečių mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė, kad žmonės, artėjantys prie penkiasdešimtmečio ir vyresni jaučiasi daug laimingesni nei tie, kuriems yra dvidešimt metų. Tiesa, dar yra kūnas. Ar perkopus keturiasdešimtmetį įmanoma išlaikyti tokią pat fizinę formą, kaip būnant dvidešimties? Ypač jei tuo metu buvai profesionalus atletas. Pasirodo, ne tik galima, bet ir visiškai realu.

Praėjusią savaitę sporto gerbėjai savo akimis įsitikino, kad posakis: vyras kaip vynas, bėgant metams, tik gerėja, nėra vien vadinamosios stipriosios lyties savigyros žodžiai. Legendinis ledo ritulininkas Darius Kasparaitis, sulaukęs 45-erių, įgyvendino savo svajonę – apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėliais. Debiutavo taip, kad buvo išrinktas geriausiu pasaulyje savaitės žaidėju. Tokį titulą jam suteikė vienas didžiausių pasaulio sporto televizijos kanalų – ESPN. Šioje nominacijoje lietuvis aplenkė ir profesionalius, ir mėgėjų lygio atletus.

Įvertinimas tik simbolinis, tačiau lietuvio palyginimas su vienu garsiausių visų laikų ledo ritulininkų Jaromiru Jagru vertas daug. Kaip ir amerikiečių žurnalistų perspėjimas, kad žiūrovai neskubėtų reguliuoti savo ekranų, nes jie mato realų vaizdą: garsusis Vaiduoklis Kasparas vis dar kaunasi ant ledo. Ir daro tai panašiai, kaip kad prieš du dešimtmečius baugino varžovus stipriausioje pasaulio lygoje NHL, kai dėl savo kieto žaidimo ir nusipelnė daug pasakančios pravardės. Taigi Vaiduoklis Kasparas sugrįžo, įvarčiais ir rezultatyviais perdavimais padėdamas Lietuvos rinktinei skinti pergales Baltijos šalių turnyre Klaipėdoje. Po tokių pasirodymų nelieka abejonių – veterano pagalba labai pravers į naujas aukštumas kopsiantiems lietuviams kitąmet Kaune vyksiančiame pasaulio 1-ojo diviziono čempionate.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

petras

Saunuolis,sekmes...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS