Veterinarinės arogancijos įkaitai | KaunoDiena.lt

VETERINARINĖS AROGANCIJOS ĮKAITAI

Šalies gyventojams – dar vienas spjūvis. Premjerė geraširdiškai pranešė: neeilinės Seimo sesijos dėl šilumos PVM sumažinimo nebus. Ir išvarė į Ukrainą reikšti solidarumo.

O kas pareikš solidarumą su Lietuvos žmonėmis? Jie, kaip jau įprasta, valdžiai nerūpi. Rūpi tik V.Putinas, stingeriai, laisvė Kinijoje ir Mozambike. Dar rūpi Australija, kur už mokesčių mokėtojų pinigus pasakyti įkvepiančios kalbos nukako nusipelnęs gyventi geriau vaikaitis.

V.Čmilytės-Nielsen pavaduotojas J.Razma pasamprotavo – nesolidu kviesti neeilinę sesiją dėl vieno tokio klausimo. "Finansų ministerija teisiškai išsiaiškino, kad jeigu jau bus (PVM lengvatos) galiojimas atgaline data, tai nėra didelio skirtumo, kada priimsime (pataisą)", – apreiškė p.Jurgis.

Na, taip, žmonės palauks, dar ne karas, "barabanai" nebarška, darbotvarkėje nėra su "saugumo rizikomis" susijusių reikalų, tai ir kasytis Seimo salėje nėra ką.

Valdantieji ir toliau niekaip neatsibunda iš savo klinikinės arogancijos. Jau visai pradėjo nebesusivokti, kam jie dirba: Rusijai, Europos Komisijai, Karakalpakijai ar Burundžiui.

Aha, kurgi ne. Mūsų valdantieji ir toliau niekaip neatsibunda iš savo klinikinės arogancijos. Jau visai pradėjo nebesusivokti, kam dirba: Rusijai, Europos Komisijai, Karakalpakijai ar Burundžiui. Pamiršo, kad jie išrinkti ne Baltarusijoje ir ne Ukrainoje. Kad žmonės iš vargo neišbrenda (ne Vilniuje). Kad absoliučiame skurde gyvena 140 tūkst. LR piliečių. Kad visą gyvenimą mokytoja dirbusi Plungės senolė gauna 350 eurų pensiją ir iš šito vargo turi dar susimokėti už buto šildymą.

Valdančiųjų logika kriuksi: palauks lengvatos tie apskurę mokesčių mokėtojai, nesolidu dabar čia vien dėl to savo sėdmenis vilkti į Seimo salę, vis tiek gal kitą, gal dar kitą mėnesį to PVM neliks atgaline tvarka...

Tai, kad žmonės mokesčius turi krapštyti iš kišenių jau šiandien, seimūnams pavalgiusiais veidais atrodo niekingai menka bėda.

Klausimas iš paraščių: tai kas čia labiau nužmogėję – ar šitaip mąstantys Seimo nariai, ar tie, kurie švilpaus per Vasario 16-osios minėjimą?

P.S. Visai nebesigirdi skambių frazių apie gerovės valstybę. Turbūt kalta Kinija su Baltarusija. O gal padėvėti mūsų kalbančių galvų protezai?

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Milda

Labai teisingas straipsnis.Aciu autoriui.Isklota visa tiesa.Atvirai ir aiskiai.Sotus alkano neatjaus.

Tam o

A. tai esi zoofilas,viskas aisku.Aciu uz atviruma.

sauliuk,

baik gerti, eik dirbti naudingą darbą ir nereikės paramos maldauti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS