Vilko kailis | KaunoDiena.lt

VILKO KAILIS

Naujasis Vilniaus krepšinio klubas oficialiai dar neturi nė vieno žaidėjo, bet apie jį jau dūzgia visas lietuviškas internetas. Jau nuo pirmųjų žingsnių tas zvimbesys piktas ir pašaipus.

„Wolves“ pasivadinusi sostinės komanda iš pradžių lyg ir kėsinosi į „Lietuvos ryto“ prekės ženklą. Kas šiaip jau būtų keistas ėjimas, žinant šio vardo istorines sąsajas su dabartiniu „Ryto“ klubu ir žiniasklaidos grupe. Galbūt bandyta susitapatinti su skambiausiomis vilniečių pergalėmis Europos taurių turnyruose ir tapti jų tęsėjais. Tačiau aišku kaip dieną, kad šių pasiekimų įpėdiniai yra kiti. Ir jiems vadovauja ne Gediminas Žeimelis, o Darius Gudelis. Juo labiau kad istorinis sostinės klubas naujuosius konkurentus neakivaizdžiai pasiuntė į gilų nokdauną, laimėdamas LKL aukso žiedus. Pačiu laiku, jei kalbėtume apie tolesnio „Ryto“ egzistavimo perspektyvas. Net jeigu kitą sezoną Kauno „Žalgiris“ susigrąžins čempionų titulus, o naujieji Vilniaus „Vilkai“ užimtų aukštesnę vietą nei „Rytas“, atimti strateginį pranašumą, kai kalbama apie finansų paieškas, „rytiečius“ vargu ar kam pavyks.

Beje, apie „Vilkus“. Kunigaikščio Gedimino sapno legendą daug kartų girdėjusio lietuvio ausį vis tiek rėžia pasirinkta būtent angliška pavadinimo versija. Kita vertus, žinant „Wolves“ užmojus įsitvirtinti Londone ir dar kažkokiose tarptautinėse arenose, žingsnis gal ir suprantamas. Kas mažiau suprantama – vizualiniai sprendimai. Klubo talismanas iš esmės nukopijuotas nuo „Ryto“. Tas pats vilkas, tik kitaip nudažytu kailiu. Klubo emblema – kiek patobulintas standartinis paveikslėlis iš populiarios internetinės dizaino išteklių parduotuvės, kurio teises galima nusipirkti už keliasdešimt dolerių.

Tačiau visa tai yra antrinės reikšmės argumentai. Labiausiai naujo klubo įvaizdį lems per vasarą atlikti komandos komplektavimo darbai. Jei šis pamatas bus išlietas kokybiškai, ant tos patikimos konstrukcijos bus visai realu pastatyti naują lietuviško krepšinio tvirtovę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunietis

Naujas klubas ateinančiame sezone dar neturi teises kovoti auksčiausioje LKL grupeje šią teise reikia iškovoti

Lt

Daugiau konkurensijos LKL bus gerai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS