Viskam yra metas | KaunoDiena.lt

VISKAM YRA METAS

Net Šventojo Tėvo Lietuvoje belaukiant, Seimo "valstiečiams" Biblija neaktuali. Turbūt neverta ir tikėtis, kad dauguma jų būtų ką nors girdėję apie Koheleto arba Mokytojo knygą ir jos garsiąją frazę: "Viskam yra metas, ir kiekvienam reikalui tinkamas laikas po dangumi." Pirmiausia: "Laikas gimti ir laikas mirti." Ir labai norėtųsi pridurti – "laikas tiesiog išeiti".

Tačiau šitie tikrai neišeis, nors išeiti jie turėjo vos atėję. Maža to, jie tikri, netgi absoliučiai užtikrinti, kad atėjo ilgam ir galės siautėti amžinai, kol Lietuva bus. Čia kalba apie valdančiuosius "valstiečius".

Ar nieko neprimena? "Ateina genijai ir vėl išnyksta, atėjo toks veikėjas visiems laikams"? Per tuos kelerius metus paaiškėjo, kad jie žino viską, jog nevalia kritikuoti valdžios, nes tai tolygu erezijai. Žino, ką mums valgyti, ką ir kada gerti, kuo krosnis kūrenti, ką skaityti, ką galvoti, kaip vaikus auklėti ir juos maitinti, kokiais automobiliais važinėti. Maža to, jų tas galvojimas vis dažniau virsta prievole, kai sveiko proto žmogus nebesuvokia, ar taip atrodo demokratija ir ar visi kiti gyventojai jau nebegali patys galvoti ir savo gyvenimų tvarkytis savarankiškai.

Ta fanatiškoji Seimo sekta taip įsijautė į vaidmenį, jog tiesiog užmiršo, kad mūsų šalis vis dar laisva ir joje gyvena laisvi piliečiai, kurių didžioji dauguma, tikėkimės, nepadarys tos pačios klaidos kituose Seimo rinkimuose, idealus atvejis – išankstiniuose.

Taip ir skamba ponų "valstiečių" isteriškas unisonas: "Ne tuos išrinko?!" arba "Mus jau du kartus mėgino nuversti!"

Nieko panašaus, tiesiog faktas prieš akis, Seimo valdančiųjų intelektinės galimybės jau išsemtos ir bet kokie tolesni jų veiksmai tik primena desperatišką kenkimą valstybei bei patyčias iš jos piliečių. Tad po mokytojų algų ir mokyklų virtuvių reformų rinkėjams belieka tik ištarti: "Viskam yra metas."

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Rinkėja

Padėka autorei už įžvalgas..... Ir toliau taip..... Ne " valstiečių", ne " žaliųjų" valdymo laikai. Policinė valstybė su visais požymiais.......Atsiprašau policininkų, - kadangi iš senesnių laikų - jie vis man su nelabai gerais milicininkais siejasi. Beje - S.S. tokie taip pat įsimintini incialai.....

Tokie "profesionalai"

kaip vakcinų "specialistas" Kepenis patys neišeina, jie net nesupranta savo buvimo Seime absurdiškumo.

Zelemunčikas

Tam V.Ne tavo katiliuko turiniui iššifruoti,ką nors protingo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS