Viskas pagal ES reikalavimus | KaunoDiena.lt

VISKAS PAGAL ES REIKALAVIMUS

Lietuva skuba vykdyti europinius reikalavimus. Paknopstomis ir valdžia, ir įmonės įmonėlės stengiasi taikyti naująsias ES duomenų apsaugos taisykles. Na, valdžia nespės iki gegužės 25-osios pakeisti įstatymų, nes ši diena išaušo šiandien. Bet verslas stengiasi.

Ar daug tokių, kurie šį mėnesį nesulaukė skambučių telefonu iš draudimo bendrovių, interneto ir paprastų parduotuvių, kur kadaise norėdami daugiau nuolaidų pildė anketas ir surašė savo namų adresus, mobiliojo telefono numerius, gimimo datas ir visa kita, ko norėjo pardavėjas? Nesvarbu, kad seniai nesinaudojate skambintojų paslaugomis. Jie jūsų duomenis turi, dabar privalo gauti sutikimą, kad galėtų juos toliau laikyti savo duomenų bankuose. Paskambino, jūsų pavardę pažymėjo varnele "ES reikalavimas įvykdytas".

Gal geriau ir padoriau gyventume, jei mažiau tų direktyvų būtų. Pakaktų ir vienos: "Valdžia turi ne griauti, o kurti."

O ar paskambins tie, su kuriais jokių reikalų niekada neturėjote, bet turi kuo tiksliausius jūsų duomenis? Pavyzdžiui, kito nei jūs naudojatės ryšio operatorių atstovai. Ne vieną dešimtmetį vykstant aršiai kovai dėl rinkos, kito tinklo darbuotojai turėjo madą skambinti konkurento klientui ir pasirūpinti mažesne paslaugų kaina. Nesusimąstėte, iš kur jiems žinomas jūsų telefonas? Ant tvoros nerašėte. Ar šešėliniai asmens duomenys irgi bus sutvarkyti (sunaikinti) pagal ES taisykles? Jei be Briuselio nurodymo šešėlyje buvo palaida bala, saulė nenušvis ir gavus įsakymą.

Jau daug europinių reikalavimų įvykdėme. Kad ir dėl lauko tualetų pakelėse, poilsio aikštelėse. Vakarų Europoje antisanitarinės būdelės – už įstatymo. Mūsų valdininkai jas išstūmė už įstatymo. Nugriovė. Vietoj jų šiuolaikinių nepastatė. Dabar, orams atšilus, pakelėse daug automobilių sustoja. Visi žino, kad ne grybų, ne uogų.

Jau plūsta žmonės ir į paplūdimius. Ten taip pat galioja ES reikalavimai. Medinės būdelės draudžiamos, o plastikinėms savivaldybės pinigų gali. Gal geriau ir padoriau gyventume, jei mažiau tų direktyvų būtų. Pakaktų ir vienos: "Valdžia turi ne griauti, o kurti."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS