27 ES narių vadovai prieš viršūnių susitikimą aptars „Brexit“ | KaunoDiena.lt

27 ES NARIŲ VADOVAI PRIEŠ VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ APTARS „BREXIT“

  • 2

27 Europos Sąjungos valstybių vadovai spalio 17 dieną susitikę Briuselyje aptars pasirengimą Didžiosios Britanijos išstojimui iš bloko, žurnalistams sakė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

Pasak jo, spalio 17 dieną, trečiadienį, kanclerė Angela Merkel prieš išvykdama į Briuselį Vokietijos parlamente pasakys kalbą. Tai tradicinis pareiškimas ES viršūnių susitikimų ar kitų svarbių derybų bei sprendimų išvakarėse.

„Po to ji išvyks į Briuselį, kur spalio 17 ir 18 dienomis Europos Vadovų Taryboje įvairiais formatais susitiks ES valstybių ir vyriausybių vadovai. Viskas prasidės spalio 17 dieną darbo vakariene „Brexit“ tema. ES vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) 27 dalyvius informuos apie derybų eigą“, – sakė St. Seibertas.

Pats viršūnių susitikimo posėdis prasidės ketvirtadienį ryte. Darbotvarkėje bus trys klausimai: „migracija, išorės saugumas ir užsienio politika“, nurodė St. Seibertas.

Be to, Austrijos, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, atstovai informuos apie preliminarias konsultacijas dėl ES biudžeto 2021-2027 metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Amerikofobas

Britai suvokia teisingai,kad kol priklausys nuo amerikosu jiems nieko gero nebus, todel ir bega is ES.Reikia is ES ismesti amerikosus ir tada bedu nkils mums nei su rusais nei su kitomis valstybemis

...

Tuo pačiu pasikalbėkit ir apie Grexit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS