83 tūkst. eurų kainavusi Kalėdų eglė Belgrado gyventojų nedžiugina | KaunoDiena.lt

83 TŪKST. EURŲ KAINAVUSI KALĖDŲ EGLĖ BELGRADO GYVENTOJŲ NEDŽIUGINA

  • 5

Dirbtinė Kalėdų eglė Belgrado centre šiemet sulaukia daugiau pajuokos nei sveikinimų, nors atsiėjo, kaip pranešama, net 83 tūkst. eurų ir yra viena brangiausių pasaulyje.

18 m aukščio eglė, papuošta 200 raudonų plastikinių žaislų ir stovinti pagrindinėje Serbijos sostinės pėsčiųjų zonoje, išprovokavo piktą visuomenės reakciją ir kaltinimus korupcija.

„Miesto šių ir kitų metų biudžete yra daug skandalingų dalykų, o Kalėdų eglė yra tik ledkalnio viršūnė“, – naujienų agentūrai „Beta“ sakė Nikola Jovanovičius iš opozicinės Liaudies partijos.

Tiriamosios žurnalistikos svetainei „Pistaljka“ atskleidus, kad eglei miesto valdžia skyrė beveik 10 mln. dinarų (83 tūkst. eurų), meras Siniša Mali (Siniša Malis), artimas Serbijos prezidento Aleksandro Vučičiaus sąjungininkas, iš pradžių atsisakė kalbėtis su žurnalistais apie eglę, bet vėliau paskelbė, kad atšauks kontraktą, kuris, pasak „Pistaljka“, buvo pasirašytas trys dienos po eglės pastatymo.

„Mane nustebino suma. Pusketvirtų metų dirbome visiškai skaidriai ir viešai. Nieko neslėpėme“, – žurnalistams sakė valdančiosios Serbijos pažangos partijos kontroliuojamos sostinės meras.

Prokuratūra dėl eglės kainos pradėjo tyrimą.

„Norit tikėkit, norit – ne: Belgrado miestas už savo Kalėdų eglę sumokėjo net 83 000 eurų!!! Ne, ji neverda kiaušinių, ji nevalo namų ir, atvirai sakant, atrodo kaip šlamštas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ skundėsi „Marko Kmezic“.

„Dėl tokios eglės bet kur normaliame pasaulyje vyktų audringi protestai“, – „Facebook“ parašė „Uros Stojiljkovic“.

Opozicinė Demokratų partija (DS) pakvietė Belgrado gyventojus prie eglės palikti „norų“ už 83 tūkst. eurų.

„Norime pigesnių Kalėdų eglių“, – sakoma viename laiškelyje.

„Noriu nuvažiuoti į Tailandą“, – parašė kažkas kitas.

Medis buvo nupirktas iš kompanijos, kuri jau daug metų Belgradui brangiai nuomoja Naujųjų metų dekoracijas, pranešė vietos žiniasklaida.

Vis dėlto pašaipos Kalėdų eglei galiausiai davė šiek tiek džiaugsmo: kompanija sutiko atšaukti šių metų kontraktą ir pažadėjo pajamas paaukoti Belgradui, „kad prisidėtų prie sostinės Naujųjų metų papuošimo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tai

va is kur ir musiskiai valdantieji ismoko plauti pinigus ir pralenke briuselini /profesoriu su kaupu statant sudvamzdzius kaip paminklus o paminklus iforminant jau ne 1000000e kaip A tualeta Kaune o 400e daugiau ir tai miesto /galvos/ tikslas . o kur dar kiti tikslai tai niekas nezino......

...

Che, nevykėliai, nepavyks jiems Kauno 'eglės' perspjaut.

Bandis

Ten dar kieciau vagia... :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS