Afganistane įvykdyta mirties bausmė penkiems nusikaltėlių gaujos nariams | KaunoDiena.lt

AFGANISTANE ĮVYKDYTA MIRTIES BAUSMĖ PENKIEMS NUSIKALTĖLIŲ GAUJOS NARIAMS

  • 1

Afganistane trečiadienį įvykdyta mirties bausmė penkiems užsienietį pagrobusios ir nužudžiusios gaujos nariams, karo nuniokotos šalies vyriausybei nesėkmingai mėginant pažaboti į užsieniečius ir turtingus vietos gyventojus besitaikančius nusikaltėlius.

Nuteistiesiems mirties bausmė pakariant buvo įvykdyta Kabulo kalėjime, kai teismai atmetė tris jų apeliacijas, o šalies prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis) patvirtino mirties nuosprendžius, sakoma Afganistano vidaus reikalų ministerijos išplatintame pranešime.

Jame nurodoma, kad nuteistieji dalyvavo vienos statybų įmonės vadovo pavaduotojo pagrobime ir nužudyme. Jie taip pat užsiėmė pinigų padirbinėjimu ir neteisėtai laikė ginklus.

Kol jaunos ir išteklių stokojančios Afganistano policijos pajėgos kovoja su Talibanu, judėjimo „Islamo valstybė“ džihadistais ir kitais sukilėliais, žmonių grobimas ir turto prievartavimas tapo kone įprastu verslu šalyje.

Nusikaltėlių grupės dažnai parduoda pagrobtus žmones, ypač užsieniečius, sukilėlių grupuotėms, kurios perveža juos per sieną į atokias Pakistano vietoves, sako pareigūnai.

2016 metų gegužę A. Ghani patvirtino mirties bausmę šešiems su Talibanu susijusiems kaliniams. Tai buvo pirmosios egzekucijos, įvykdytos pagal naują griežtą vyriausybės kovos su nusikalstamumu strategiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Laikas ir mums mirties bausmę susigrąžint... na, kaip teorinę galimybę,,, negi mus keliuose girtuokliai pagal teismo sprendimus užmušinėja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS