„Air Berlin“ paskelbė apie bankrotą | KaunoDiena.lt

„AIR BERLIN“ PASKELBĖ APIE BANKROTĄ

  • 0

Antra pagal dydį Vokietijos aviakompanija "Air Berlin" antradienį paskelbė pradėjusi bankroto procedūrą po to, kai jos pagrindinė akcininkė "Etihad Airways" pareiškė "nebeteiksianti daugiau finansinės paramos".

Kompanija nurodo, kad Vokietijos valdžia suteikė skubią paskolą, kad nesustotų skrydžiai.

Tuo tarpu konkurentė "Lufthansa" pranešė vedanti derybas su "Air Berlin", kad perimtų dalį šios įmonės.

Per pastaruosius dvejus metus "Air Berlin" nuostoliai pasiekė 1,2 mlrd. eurų, ir aviakompanija buvo itin priklausoma nuo "Etihad" finansinių injekcijų.

"Atidžiai įvertinusi padėtį "Air Berlin" valdyba nusprendė, kad bendrovei nebėra teigiamos tolesnės veiklos perspektyvos", - nurodoma kompanijos pranešime, kuriame taip pat teigiama, kad prašymas kelti bankroto bylą buvo pateiktas Berlyno Šarlotenburgo rajono teismui.

"Šios išvados priežastis yra ta, kad pagrindinė akcininkė "Etihad Airways" informavo "Air Berlin", jog daugiau nebeteiks finansinės pagalbos "Air Berloin" grupei", - nurodoma pranešime.

Savo verslą "Air Berlin" mėgino gelbėti nuo praėjusio rugsėjo, kai "Lufthansai" išnuomojo 38 savo lėktuvus su įgula ir atleido 1200 žmonių. Tačiau restruktūrizavimo pastangos buvo nesėkmingos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS