Airiai internete ragina boikotuoti popiežiaus vizitą | KaunoDiena.lt

AIRIAI INTERNETE RAGINA BOIKOTUOTI POPIEŽIAUS VIZITĄ

  • 4

Likus dviem mėnesiams iki popiežiaus vizito Airijoje tūkstančiai internautų mobilizuojasi, siekdami boikotuoti pontifiko mišias. Taip jie nori protestuoti prieš seksualinio išnaudojimo skandalus katalikų bažnyčioje.

Socialiniame tinkle „Facebook“ susibūręs judėjimas planuoja rezervuoti vietas į mišias, kurias popiežius aukos Dubline rugpjūčio pabaigoje, ir į jas neiti.

500 000 vietų į mišias yra skirstomos nuo pirmadienio. Jonathanas Keane'as teigia rezervavęs 863 vietas, nes jį „pykina skandalai, susiję su bažnyčia“. Savo elgesį jis pavadino „paprastu ir taikiu protesto ir pasipriešinimo aktu“.

„Facebook“ grupė „Say Nope to the Pope“ iki šiol turi 5 000 narių. „Aš užrezervavau 12 bilietų šiukšliadėžei“, - rašė vienas internautas. Daugelis dalijosi straipsniais apie pedofilijos ir seksualinio išnaudojimo atvejus Airijos vienuolynuose, kurie paaiškėjo pastaraisiais metais. Tačiau girdisi ir kritiškų balsų. Esą nėra teisinga įkalbinėti žmones neiti į mišias.

Popiežiaus vizito Airijoje dingtis yra Pasaulio šeimų susitikimas, kuris nuo 1994-ųjų kas trejus metus vyksta įvairiuose miestuose.

Tai bus pirmoji popiežiaus viešnagė Airijoje nuo 1979 metų. Tada į pontifiko Jono Pauliaus II aukojamas mišias susirinko milijonas žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rb

Ar tikrai reikia kryžiuočių?

...

O Lietuva nuolankiai lenksis 'raganų' degintojui ir Kryžių žygių organizatoriui, MŪSŲ Tikėjimo naikintojui?.. - juk popiežiai TIK išsakydavo 'amžiną' dievo valią, kuris esą niekuomet neklysta.

Vienuolynai

Vienuolynai tam ir buvo sukurti berniuku atskirai mergaiciu atskirai pasimyli vieni sukitais laimingi gali keistis poromis ir vaiku nepadaro nes vien lyciai tik neaisku ko musu gejai laukia mautu i vienuolynus ir gyventu bendroje seimoje ramiausiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS