Ankarai įsigijus raketų iš Rusijos, JAV gali paskelbti jai sankcijų | KaunoDiena.lt

ANKARAI ĮSIGIJUS RAKETŲ IŠ RUSIJOS, JAV GALI PASKELBTI JAI SANKCIJŲ

  • 3

JAV gali įvesti Turkijai sankcijų, jei Ankara iš Rusijos įsigys modernių oro erdvės gynybos sistemų S-400, trečiadienį pareiškė JAV valstybės sekretoriaus padėjėjas Wessas Mitchellas (Vesas Mitčelas).

„Ankara skelbia, kad ketina įsigyti iš Rusijos zenitinių raketinių kompleksų, o dėl to potencialiai Turkijos atžvilgiu gali būti panaudotas 231-as sankcijų įstatymo „Dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas“ (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA) punktas“, – sakoma W. Mitchello pareiškime.

W. Mitchellas pabrėžė, kad Turkija neturėtų pamiršti apie karinių susitarimų su Rusija riziką.

„Mūsų tikslas yra įtraukti Turkiją į Ženevos procesą kaip aktyvesnę sąjungininkę, į kovą su teroristine grupuote „Islamo valstybė“, ilgalaikės stabilizacijos Sirijoje siekį bei pasipriešinimą Rusijos ir Irano plėtrai (Sirijoje)“, – sakė W. Mitchellas.

Pasak jo, „JAV yra suinteresuota matyti Turkiją Vakarų sąjungininke“, o Rusijos strateginiai tikslai Sirijoje „nesutampa su amerikiečių“ tikslais.

Balandžio 13-ąją Rusijos prezidento patarėjas Vladimiras Kožinas naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad Rusija perduos Turkijai oro erdvės gynybos sistemas S-400 iki 2019 metų pabaigos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas balandžio 3-ąją pareiškė, kad Ankara ir Maskva susitarė paspartinti sistemų S-400 perdavimą Turkijai, o šalys jau susitarė dėl kainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Tai JAV per turkus įsigys Rusijos ginklų pavyzdžių?..

jo

su Rusija amerikiečiai įdomiai elgiasi, iš pradžių pasakė, sankcijų nebus, bet pridūrė, kolkas

jo jo

raketas reikia pirkti tik is jav...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS