Ant Eifelio bokšto iškabintas transparantas ragino priešintis M. Le Pen | KaunoDiena.lt

ANT EIFELIO BOKŠTO IŠKABINTAS TRANSPARANTAS RAGINO PRIEŠINTIS M. LE PEN

  • 5

Aplinkosaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvistai, protestuodami prieš kraštutinių dešiniųjų kandidatės į prezidentus Marine Le Pen (Marin Le Pen) programą, penktadienį ant Eiffelio (Eifelio) bokšto Paryžiuje pakabino didžiulį transparantą su užrašais „Laisvė, lygybė, brolybė“ ir „#priešinkitės“.

Protestas, kuris buvo surengtas likus dviem dienoms iki visuomenę itin skaldančių prezidento rinkimų antrojo rato, turėti būti „perspėjimas dėl Marine Le Pen programos ir pavojų, kuriuos ji kelia nevyriausybinėms organizacijoms ir kitiems“, žurnalistams sakė „Greenpeace France“ vadovas Jeanas-Francois Julliard'as (Žanas Fransua Žuljaras).

„Laisvė, lygybė, brolybė: gyvybiškai svarbu ginti šias vertybes, kurioms ypač grasina Nacionalinis frontas“, – sakė J.-F.Julliard'as, paminėdamas M.Le Pen partiją.

Geltonos ir juodos spalvų transparantas kabėjo ant arkos, jungiančios dvi 324 m aukščio Eiffelio bokšto kojas.

Pasak J.-F.Julliard'o, „Greenpeace“ nerimauja dėl „nacionalizmo atgijimo“ visame pasaulyje. Šalių, kuriose buvo suvaržyta teisė protestuoti, kaip pavyzdžius jis nurodė Turkiją ir Vengriją.

Pagrindinių teisių gynimas „yra gyvybiškai svarbus tęsiant mūsų aplinkosaugos kovą“, pridūrė jis.

M.Le Pen antrajame rate šį sekmadienį varžysis su centristu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu), kuris, kaip rodo apklausos, pirmauja 22-24 procentais.

Paryžiaus policijos departamentas sakė, jog penktadienio protestas atskleidė „trūkumų“ užtikrinant Eiffelio bokšto saugumą, kuriuos reikia spręsti.

Prancūzijoje po pastarųjų dvejų metų džihadistų atakų galioja aukšto laipsnio parengtis.

Eiffelio bokšte kasmet apsilanko 6 mln. žmonių – tai labiausiai lankomas mokamas paminklas pasaulyje.

GALERIJA

  • Ant Eifelio bokšto iškabintas transparantas ragino priešintis M. Le Pen
  • Ant Eifelio bokšto iškabintas transparantas ragino priešintis M. Le Pen
  • Ant Eifelio bokšto iškabintas transparantas ragino priešintis M. Le Pen
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

per

vokiečių tv rodo demonstrantus, tai dauguma arabai, negrai, beje jai jie tampo transporantus su žodžiais brolybė, lygybė, tai ir dirbti turi lygiai kaip ir prancūzai, bet jie juk vien tik pašalpininkai, pvz. Nicoje jau didesnė gyventojų dauguma muslimai, bet nei vieno nemačiau iš jų dirbančių vietinėse didžiulėse statybose

...

Prancūzija be M. Le Pen - Prancūzija be ateities!

O gaila

Panasu,kad Europa neteks Prancuzijos !! Laimes Makronas ir bus Prancuzija musulmonu !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS