Antrąją kadenciją pradedantis Irano prezidentas kovos su šalies izoliacija | KaunoDiena.lt

ANTRĄJĄ KADENCIJĄ PRADEDANTIS IRANO PREZIDENTAS KOVOS SU ŠALIES IZOLIACIJA

  • 0

Antrąją kadenciją pradedantis Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) ketvirtadienį pažadėjo ir toliau stengtis, kad baigtųsi jo šalies izoliacija.

Anksčiau šiandien įvyko jo inauguracijos ceremonija, kuriai vadovavo šalies aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamanei (Ali Chamenėjus).

„Niekada nesutiksime su izoliacija“, – pareiškė H.Rouhani per ceremoniją, į kurią susirinko daugybė Irano aukšto rango politikų ir kariškių.

„Branduolinis susitarimas yra Irano geros valios ženklas tarptautinėje arenoje“, – sakė jis, paminėdamas 2015-aisiais su galingosiomis šalimis sudarytą susitarimą nutraukti Teherano branduolinę programą mainais į švelnesnes sankcijas.

Vis dėlto jo inauguraciją temdė JAV paskelbtas naujas sankcijų paketas, kurį trečiadienį pasirašė prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), anksčiau grasinęs visiškai nutraukti minėtą susitarimą.

68 metų H.Rouhani jau sulaukė nemenko konservatyviųjų pasipriešinimo jo siekiams atkurti gerus santykius su Vakarais. Antrąją kadenciją prezidento poste pradedantis nuosaikių pažiūrų politikas paragino savo šalį susivienyti.

„Skelbiu dar kartą, kad pasibaigus rinkimams atėjo metas vienybei ir bendradarbiavimui“, – pareiškė jis.

„Tiesiu savo ranką visiems, kas siekia šalies didybės“, – pridūrė H.Rouhani.

Tarp ceremonijos dalyvių buvo H.Rouhani pirmtakas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas), užsitraukęs isteblišmento nemalonę ir pabrėžtinai atribotas nuo balotiravimosi į šiuos rinkimus.

A.Khamenei pagyrė didelį rinkėjų aktyvumą ir „entuziastingą dalyvavimą“ gegužę vykusiuose rinkimuose. Pasak jo, tai yra „islamiškojo režimo sėkmės stiprinant respubliką ir revoliucinio režimo liaudiško pobūdžio ženklai“.

A.Khamenei paragino H.Rouhani sutelkti dėmesį į „ekonomikos atsparumą“ – mažinti nedarbą ir nacionalinę gamybą. Kaip rodo oficiali statistika, šiuo metu oficialus nedarbas Irane yra 12,6 procento.

GALERIJA

  • Antrąją kadenciją pradedantis Irano prezidentas kovos su šalies izoliacija
  • Antrąją kadenciją pradedantis Irano prezidentas kovos su šalies izoliacija
  • Antrąją kadenciją pradedantis Irano prezidentas kovos su šalies izoliacija
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS