Apklausa: pusė Rusijos jaunimo nieko nežino apie J. Stalino represijas | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: PUSĖ RUSIJOS JAUNIMO NIEKO NEŽINO APIE J. STALINO REPRESIJAS

  • 2

Beveik kas penktas Rusijos gyventojas, ir vos ne kas antras jaunuolis, nieko nežino apie Stalino represijas, rodo vienos apklausos rezultatai, paviešinti penktadienį Maskvoje.

Remiantis valstybinio Viešosios nuomonės tyrimų centro (VCIOM) apklausa, 19 proc. šalies gyventojų pirmą kartą girdi apie šias represijas. Tarp 18–24 metų respondentų taip atsakė net 47 proc. apklaustųjų.

Tuo pat metu rezultatai liudija, jog didžioji dauguma Rusijos gyventojų (80 proc.) girdėjo apie Stalino represijas, o labiausiai informuoti yra vyresni nei 60 metų respondentai (89 proc.).

Daugiau nei trečdalis apklaustųjų sakė, kad turi represuotų giminaičių. 91 proc. šių tyrime dalyvavusių asmenų sužinojo apie represijas savo šeimoje iš artimųjų pasakojimų.

„Atsiminimai apie kadaise represuotus giminaičius mūsų laikais perduodami, visu pirma, per šeimos kanalus. Žmonės siekia sužinoti daugiau apie savo protėvius ir pasitelkia tam įvairias galimybes – nuo valstybinių archyvų iki socialinių tinklų“, – tyrimo rezultatus komentavo VCIOM direktorius Valerijus Fiodorovas.

„Nors laikotarpis nuo 4-o iki 6-o dešimtmečio ir tuometinio SSRS vadovo Stalino figūra vertinami prieštaringai, dėl to nemąžta susidomėjimas šeimos istorija“, – pridūrė jis.

Apklausa buvo atlikta rugsėjo 14-ąją; joje dalyvavo 1 600 respondentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zelemuncikai

O pas tavęs dar nebuvo atėję STT už neteisėtą propaganda

Zelemunčikas

O,kam Rusijos jaunimui žinoti apie Visarionovyčių,jeigu jie ir dabar turi savo Staliną Vladimirovičių?Šis kaip ir tas lenktyniauja,kuris daugiau išžudys svetimų ir savų pasaulyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS