Apnuodyto rusų šnipo dukra: jaučiuosi vis stipresnė | KaunoDiena.lt

APNUODYTO RUSŲ ŠNIPO DUKRA: JAUČIUOSI VIS STIPRESNĖ

  • 0

Julija Skripal, kuri praėjusį mėnesį Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyta drauge su savo tėvu, buvusiu dvigubu rusų agentu Sergejumi Skripaliu, sako, kad sveiksta, ir prašo gerbti jos privatumą, teigiama jos vardu ketvirtadienį britų policijos paskelbtame pareiškime.

„Pabudau (iš komos) jau prieš savaitę, ir džiaugiuosi (galėdama) pasakyti, kad kasdien jaučiuosi vis stipresnė“, – sakė J. Skripal, prašydama privatumo.

„Esu dėkinga už domėjimąsi manimi ir daugybę geranoriškų pranešimų, kuriuos gavau“, – sakoma jos pareiškime.

„Turiu padėkoti daugybei žmonių už (savo) pasveikimą, o ypač norėčiau paminėti Solsberio gyventojus, kurie atėjo man į pagalbą, kai aš ir mano tėvas buvome neveiksnūs. Be to, norėčiau padėkoti Solsberio apygardos ligoninės personalui už jų rūpestį ir profesionalumą“, – sakė J. Skripal.

Ji sakė, kad tai, kas jai nutiko buvo „kažkas painaus“, ir paprašė jai sveikstant gerbti jos ir jos šeimos asmeninį gyvenimą.

Rusijos televizija paviešino tariamą pokalbį telefonu

Rusijos valstybinė televizija ketvirtadienį paskelbė, jos teigimu, pokalbio telefonu įrašą, kuriame J. Skripal tariamai bendrauja su savo pussesere.

 

„Rossija-1“ televizijos pokalbių laidos „60 minučių“ vedėjai teigė gavę įrašą iš J. Skripal pusseserės Viktorijos, tačiau paaiškino, kad jie negalėjo patvirtinti įrašo autentiškumo.

Tame įraše J. Skripal prisistačiusi moteris sakė besitikinti, kad ją greitai išrašys iš ligoninės, ir kad jos tėvas Sergejus jaučiasi „gerai“.

„Skambina Julija Skripal“, – prieš trumpą pokalbį rusiškai prisistatė moteris.

„(Mano tėvui) viskas gerai. Dabar jis ilsisi, miega. Mūsų sveikata tvarkoj – nepataisomos žalos nepadaryta. Greitai busiu išrašyta. Viskas gerai“, – pridūrė ji.

Rusijoje gyvenanti jos pusseserė atsako, kad kitą savaitę norėtų ją aplankyti Didžiojoje Britanijoje.

„Vika, niekas tau neišduos vizos“, – sako J. Skripal prisistačiusi moteris.

S. Skripalis ir jo dukra tebegydomi nuo kovo 4 dienos įvykusio apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ (Naujokas). Anglijos ligoninė, kur abudu buvo paguldyti, praėjusią savaitę sakė, kad Julijos sveikatos būklė „sparčiai gerėja“. Remiantis naujausia paskelbta informacija, jos 66 metų tėvas tebėra kritinės būklės.

J. Skripal pusseserė keletą kartų viešai kalbėjo apie apnuodijimą.

Trečiadienį ji dalyvavo vienoje pokalbių laidoje kartu su Andrejumi Lugovojumi ir Dmitrijumi Kovtunu – pagrindiniais įtariamaisiais dėl buvusio Rusijos šnipo Aleksandro Litvinenkos nužudymo, įvykdyto 2006 metais Didžiojoje Britanijoje.

Šią savaitę ji sakė Rusijos žiniasklaidai, kad S. Skripalis ir jo duktė negalėjo būti apnuodyti savo namuose, kaip įtaria britų policija, nes jų naminiai gyvūnai taip pat būtų nukentėję.

Rusijos užsienio reikalų ministerija vėliau skundėsi, kad Jungtinė Karalystė nepateikė duomenų apie minėtus augintinius.

Rusų chemikas Vilas Mirzajanovas – vienas iš medžiagos „Novičiok“ kūrėjų – naujienų agentūrai AFP sakė, jog S. Skripalis ir jo duktė kentės visą savo gyvenimą, net jei nemirs.

Dėl šio incidento tarp Rusijos ir Vakarų valstybių kilo rimta diplomatinė krizė, Londonui apkaltinus Maskvą prisidėjus prie apnuodijimo.

Rusija kategoriškai atmeta visus kaltinimus.

Viena britų karinė laboratorija, analizuojanti medžiagą „Novičiok“, antradienį paskelbė negalinti patvirtinti, kad ji buvo pagaminta Rusijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS