Argentinos prezidentei sėkmingai atlikta kraujo krešulio galvoje operacija | KaunoDiena.lt

ARGENTINOS PREZIDENTEI SĖKMINGAI ATLIKTA KRAUJO KREŠULIO GALVOJE OPERACIJA

  • 0

Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner (Kristina Fernandes de Kiršner) antradienį ilsėjosi ligoninėje po operacijos, per kurią buvo sėkmingai pašalintas kraujo krešulys, susidaręs galvos smegenų dangaluose, pranešė pareigūnai.

Kaip pranešama, C.Fernandez de Kirchner „gerai jaučiasi“ po operacijos, atliktos likus vos trims savaitėms iki svarbių kadencijos vidurio rinkimų.

Vienas vyriausybės atstovas sakė, kad operacija buvo sėkminga, o viename pranešime nurodoma, kad prezidentė būklė „klostosi palankiai“ intensyviosios terapijos skyriuje vienoje privačioje ligoninėje Buenos Airėse.

Ta chirurginė procedūra buvo atlikta „be komplikacijų“, sakoma vyriausybės pranešime.

„Viskas pavyko labai gerai. Prezidentė gerai jaučiasi ir jau yra savo palatoje“, – sakė viešųjų ryšių sekretoriaus pavaduotojas Alfredo Scoccimarro (Alfredas Skočimaras).

60-metei C.Fernandez de Kirchner praeitą savaitgalį buvo diagnozuota „chroniška hematoma po kietuoju smegenų dangalu“, susidariusi dėl rugpjūčio viduryje įvykusio incidento, kai prezidentė pargriuvo.

Sprendimas operuoti kraujosruvą, susidariusią tarp smegenų ir jų išorinio dangalo, buvo priimtas pirmadienį – po to, kai prezidentė sekmadienio vakarą pasiskundė dilgsinčiu skausmu ir pajutusi, kad susilpnėjo jos kairės rankos raumenys,

Prezidentės šalininkai susirinko prie universitetinės ligoninės „Fundacion Favaloro“, kur jie dėjo gėles ir palinkėjimus greitai pasveikti prie vėliava apjuostos C.Fernandez de Kirchner ir jos velionio vyro bei buvusio prezidento Nestoro Kirchnerio (Nestoro Kiršnerio) nuotraukos.

Žmonių dedamose kortelėse užrašai skelbė: „Stiprybės, Cristina“, „Šalis ir jaunimas yra su Tavimi“ ir „Tu esi nepakeičiama“.

Prezidentės sveikatos būklės pablogėjo politikams įtemptu laikotarpiu, kai argentiniečiai ruošiasi balsuoti spalio 27-ąją vyksiančiose parlamento rinkimuose, nustatysiančiuose šalies politinę kryptį nuo C.Fernandez de Kirchner antros ir paskutinės kadencijos vidurio.

Bus renkami pusė Kongreso žemųjų rūmų ir trečdalis Senato narių. C.Fernandez de Kirchner Peronistų partija šiuo metu kontroliuoja abejus rūmus, tačiau per anksčiau šiais metais vykusius pirminius rinkimus pademonstravo savo silpnumą.

Prezidentę laikinai pavaduoja viceprezidentas Amadou Boudou (Amadu Budu), kuriam priklausė ekonomikos ministro portfelis 2009–2011 metais, tačiau jis oficialiai šalies vadovės pareigų neperėmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS