Armėnijoje per protestą dėl dalies teritorijos atidavimo Azerbaidžanui sulaikytas 151 žmogus | KaunoDiena.lt

ARMĖNIJOJE PER PROTESTĄ DĖL DALIES TERITORIJOS ATIDAVIMO AZERBAIDŽANUI SULAIKYTAS 151 ŽMOGUS

Armėnijos policija pirmadienį pranešė, kad sulaikė dešimtis žmonių, bandžiusių blokuoti gatves sostinėje Jerevane per protestus prieš vyriausybės planus perleisti dalį teritorijos Azerbaidžanui.

Vidaus reikalų ministerija naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad iš viso buvo sulaikytas 151 žmogus, nors anksčiau buvo pranešta apie 88.

Ankstesniame pareiškime ji nurodė, kad protestuotojams nepavyko užblokuoti nė vienos Jerevano gatvės.

Armėnija sutiko atiduoti kaimus, kurie jai priklausė nuo XX amžiaus 10-o dešimtmečio, ir pradėjo sienos žymėjimą, siekdama taikos susitarimo su Baku ir norėdama išvengti dar vieno kruvino konflikto.

Nuo pat Sovietų Sąjungos žlugimo abi Pietų Kaukazo šalys jau tris dešimtmečius nesutaria dėl ginčijamos teritorijos, ypač Kalnų Karabacho.

Azerbaidžanas praėjusių metų rudenį per žaibišką vienos dienos puolimą atgavo ginčijamo Kalnų Karabacho regiono kontrolę. Nuo tada iš Kalnų Karabacho jau pabėgo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių – beveik visi šio separatistinio regiono etniniai armėnai.

Ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas sutiko su Baku reikalavimu grąžinti keturis pasienio kaimus Tavušo regione, kuriuos praėjusio amžiaus 10-e dešimtmetyje užėmė armėnų pajėgos.

Jis sakė, kad tai bus pirmas žingsnis siekiant taikos susitarimo su Baku ir kad Jerevanas neatiduos jokios savo suverenios teritorijos.

Tačiau šis sandėris sukėlė kelias savaites trukusius protestus, kurių metu žmonės blokavo pagrindinius kelius, siekdami priversti N. Pašinianą pakeisti kursą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

realiai

Viskas gerai - Turkija jus apgins ir paglobos,ne pirmas kartas. Rusus pardavėte už pluoštą dolerių, dabar patys ir kariaukite :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS