Atidėjus „Brexit“ Th. May ragina parlamentą pasiekti kompromisą | KaunoDiena.lt

ATIDĖJUS „BREXIT“ TH. MAY RAGINA PARLAMENTĄ PASIEKTI KOMPROMISĄ

  • 3

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May (Tereza Mei) ketvirtadienį paragino parlamentą kuo greičiau pasiekti kompromisą dėl „Brexit“ sąlygų, kad šaliai netektų dalyvauti gegužės pabaigoje numatytuose Europos Parlamento rinkimuose.

Kalbėdama Bendruomenių Rūmuose ji pareiškė besitikinti, kad pasiekti susitarimą vis dar yra įmanoma, nors įstatymų leidėjai jau tris kartus atmetė vyriausybės vadovės planą dėl JK išstojimo iš Europos Sąjungos.

Th. May teigimu, per konstruktyvias derybas su pagrindine opozicine Leiboristų partija galima pasiekti susitarimą, kurį paremtų tiek valdantieji konservatoriai, tiek leiboristai.

Jei tokia taktika bus nesėkminga, vyriausybės vadovė vėl pažadėjo surengti parlamente virtinę balsavimų dėl tam tikrų tolesnių veiksmų variantų ir sutiko gerbti šių balsavimų rezultatus.

Ministrė pirmininkė sakė suprantanti, kad šalis yra „be galo nusivylusi“ politikų nesugebėjimu laiku įgyvendinti „Brexit“ ir paragino parlamentarus tai „apmąstyti“ per artėjančias Velykų atostogas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

TvartelioZinios

Britai zino ko nori, jie padare refernduma ir viska pasake ko jie nori. Cia tau Tapinas kazkokius vemalus bando iteigti apie neva kazkokius dunius britus. Cia yra elementariausias valdanciosios chuntos sabotazhas nevykdyti tautos valios. Jie uzsiimineja savo merkantiliniu ineresu protekcija, savo politiniu konkurentu zlugdymu ir pan...Ir viskas

ALGIS

Britai patys nežino ko nori, kai išmes ,kaip muses iš barščių , tai pasibaigs mandrumas LORDŲ .

TvartelioZinios

As dabar nesuprantu kokis debilizma ir daunizma jus cia darote is viso. Jus cia dabar planuojate valstybeje kuri planuoja artimiausiu metu palikti Europos sajunga organizuoti europos sajungos parlamento rinkimus?????? Noreciau uzduoti klausima ar cia jus daunai , ar cia as.....???? Bet sitas klausimas neturi absoliuciai nei menkiausio jokio pagrindo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS