Atstovas: Rusijoje nėra realios opozicijos V. Putinui | KaunoDiena.lt

ATSTOVAS: RUSIJOJE NĖRA REALIOS OPOZICIJOS V. PUTINUI

  • 10

Rusijoje prieš kitais metais vyksiančius rinkimus nėra realios opozicijos prezidentui Vladimirui Putinui, antradienį sakė jo atstovas ir pridūrė, kad negali būti jokių varžovų ilgamečiam lyderiui.

V. Putinas, kuris pernai vasarį įsakė užpulti Ukrainą, Rusijai vadovauja nuo tūkstantmečio pradžios ir per tą laiką laimėjo ketverius prezidento rinkimus bei trumpai padirbo premjero poste. Tuo metu politinė opozicija šalyje praktiškai išnyko.

„Ne kartą sakėme, kad prezidentas Putinas mūsų šalyje neabejotinai yra politikas [ir] valstybininkas numeris vienas“, – Rusijos naujienų agentūrų žurnalistams, lydintiems V. Putiną per jo vizitą Kinijoje, sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Mano asmenine nuomone (...) jis šiuo metu neturi varžovų ir negali jų turėti Rusijos Federacijoje“, – sakė atstovas.

V. Putinas oficialiai dar nepaskelbė, ar dalyvaus būsimuose prezidento rinkimuose, turinčiuose įvykti 2024 metų kovą, bet yra sakęs, kad pakomentuos tai metų pabaigoje.

Prezidento rinkimus Rusijoje oficialiai paskiria parlamentas, jie vyksta kas šešerius metus. Prezidento kadencija buvo pailginta – anksčiau ji trukdavo ketverius metus.

Jeigu joks kandidatas pirmajame rinkimų ture negautų daugiau kaip 50 proc. balsų, turėtų būti rengiamas antrasis ratas. Tačiau praktiškai to niekada nėra buvę – kaskart būdavo skelbiama, kad V. Putinas laimėjo didele persvara.

Teisių gynimo grupės sako, kad nacionaliniai rinkimai Rusijoje iš esmės tapo V. Putino ir valdančiosios partijos mechanišku patvirtinimu.

Dešimtys garsių Rusijos disidentų turėjo išvykti iš šalies ar buvo įkalinti. Tarp pastarųjų yra opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, laikomas už grotų dėl virtinės kaltinimų.

Rugpjūtį A. Navalnui buvo skirta dar viena – 19 metų – įkalinimo bausmė dėl kaltinimų ekstremizmu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ar

čia tas pats, kurį KGB vadino Nuorūka, išblyškusia Kandimi, Botoksu?… Vėliau kažkas pavadino - Bunkerinis diedas, nuodytojas, dar vėliau – žudikas, skerdikas, karo nusikaltėlis?… 2022m titulas – didžiausias metų nevykėlis, 2023m po Hagos teismo orderio – atstumtasis…

Pirmam komentarui...

Tu čia apie Lietuvą? Pataikei į dešimtuką...

Kaip nepatinka, putinas rusijai

Nuostabus vsdovas. Pasaulio lyderis kuris nepstinka kapistalistu vadovams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS