Australijos įstatymų leidėjai: D. Trumpas – bjaurus šliužas | KaunoDiena.lt

AUSTRALIJOS ĮSTATYMŲ LEIDĖJAI: D. TRUMPAS – BJAURUS ŠLIUŽAS

  • 2

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra „bjaurus šliužas, netinkamas dirbti valstybės tarnyboje“, rašoma ketvirtadienį vienos Australijos valstijos įstatymų leidėjų vienbalsiai priimtame pareiškime.

Naujojo Pietų Velso – daugiausiai gyventojų turinčios Australijos valstijos – žaliųjų parlamentaro Jeremy Buckinghamo (Džeremio Bakingamo) pateiktame siūlyme smerkiami „seksistiniai ir neapykantos kupini“ JAV Respublikonų partijos kandidato pasisakymai, nukreipti prieš moteris ir mažumas, įskaitant jo gašlias kalbas, girdimas 2005 metais darytame vaizdo įraše.

Siūlyme taip pat prašoma valstijos aukštųjų rūmų pritarti tam, kad „politinių kandidatų ir išrinktų valstybės pareigūnų neapykantos kalbos kursto nesantaiką ir destruktyviai veikia mūsų bendruomenę“.

„Puiku, kad visos Australijos politinės jėgos, pradedant konservatoriais ir liberalais, baigiant žaliaisiais, sutaria, kad D.Trumpas yra „bjaurus šliužas“, kuris visiškai netina dirbti valstybės tarnyboje“, – sakė J. Buckinghamas.

„Aišku, kad visi protingi ir padorūs žmonės laiko D. Trumpo elgesį bjauriu ir kad pasaulis tikisi, jog Amerikos rinkėjai atmes jo neapykantos politiką“, – sakė deputatas.

D. Trumpo rinkimų kampanija pakibo ant plauko, kai penktadienį buvo paviešintas 2005 metais darytas vaizdo įrašas su gašliomis jo pagyromis apie tai, kaip jis grabinėja moteris.

Šis įrašas sukėlė pasipiktinimo audrą ir paskatino nemažai respublikonų nusigręžti nuo partijos kandidato į prezidentus.

Likus mažiau nei keturioms savaitėms iki rinkimų D. Trumpas pagal populiarumą visos šalies mastu šiek tiek atsilieka nuo savo varžovės Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Padorios grabinėjamos nesiduoda.

kil

jis butu idealus lietuvos politikas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS