B. Johnsonas: nunuodyti buvusį Rusijos agentą „tikriausiai“ nurodė V. Putinas | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS: NUNUODYTI BUVUSĮ RUSIJOS AGENTĄ „TIKRIAUSIAI“ NURODĖ V. PUTINAS

„Labai tikėtina“, kad nunuodyti buvusį Rusijos dvigubą agentą ir jo dukterį nurodė prezidentas Vladimiras Putinas, pareiškė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas, informuoja BBC.

B. Johnsonas tvirtino, kad „ginčas vyksta su Putino Kremliumi dėl jo sprendimo“ Anglijos Solsberio mieste surengti ataką, kurios metu buvo panaudota kovinė nervus paralyžiuojanti medžiaga.

Rusija, savo ruožtu, neigia kaip nors prisidėjusi prie šio išpuolio. Reaguodama į B. Johnsono teiginius, ji pareiškė, kad kaltinimai V. Putinui yra „šokiruojami ir neatleistini“.

Kartu su Lenkijos užsienio reikalų ministru lankydamasis Vakarų Londone esančiame kariniame bunkeryje, B. Johnsonas sakė: „Manome, kad net labai tikėtina, jog tai buvo jo (V. Putino) sprendimas nurodyti Jungtinės Karalystės gatvėse, Europos gatvėse, pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų panaudoti nervus paralyžiuojančią medžiagą“.

Londone viešintis Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius ragina imtis to, ko Britanija kol kas nedrįso – taikytis į pinigus.

„Pareiškimai – jie išties nedaro įspūdžio. O raudonosios linijos, kai jas leidžiama peržengti daug kartų, net žalingos. Nedidelė paslaptis, kad daug oligarchų čia, Londone, randa prieglobstį, turi nekilnojamojo turto, siunčia vaikus mokytis. Tai labai rimtas svertas, jis gali būti labai svarbus. Tai spaudimas pačiam Rusijos režimui“, – sako L. Linkevičius.

Plačiau apie tai – Vykinto Pugačiausko reportaže.

GALERIJA

  • Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

...

CHA: "„Labai tikėtina“, kad nunuodyti buvusį Rusijos dvigubą agentą ir jo dukterį nurodė prezidentas Vladimiras Putinas" - labiau tikėtina kad tai jūsų agentai vyko į Maskvą to NUODO parsivežt, bet... ant suolelio jis netyčia susimaišė. Na, rusams svarbu žinot tikslią sudėtį (kad pas save išdavikus surastų), o štai vietiniams žvalgybininkams dabar kažkaip reikia uodegą išsukt.

iseina

kad ir putkinas dirba ne liaudziai o mosad statytinis.....

cianidas

Kaip miela,kai troliai-landzbergio vatnykai diskutuoja tarpusavy....o as sakau -grybe (magnolija) chuilo ir dar nuodytoja,kgb-istine ziurke.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS