B. Johnsonas Prancūzijos prezidentą palygino su belaisvių stovyklos prižiūrėtoju | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS PRANCŪZIJOS PREZIDENTĄ PALYGINO SU BELAISVIŲ STOVYKLOS PRIŽIŪRĖTOJU

  • 2

Theresai May (Terezai Mei) šlovinant Didžiosios Britanijos draugiškus santykius su savo Europos kaimynėmis, užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) sulaukė kritikos už tai, kad palygino prancūzų prezidentą Francois Hollande'ą (Fransua Holandą) su Antrojo pasaulinio karo belaisvių stovyklos prižiūrėtoju.

B.Johnsono buvo paprašyta pakomentuoti pranešimą apie vieną iš F.Hollando padėjėjų, kuris pareiškė, kad Didžioji Britanija negali tikėtis geresnių prekybinių santykių su Europa, kai nebebus Europos Sąjungos narė.

Vykdamas į Indiją B.Johnsonas pareiškė, kad „jeigu ponas Hollande'as nori bausdamas sumušti visus, kurie nusprendžia pabėgti, kaip rodoma kokiame nors apie Antrojo pasaulinio karo laikus pasakojančiame filme, tada aš nemanau, kad tai yra kelias pirmyn ir aš nemanau, kad tokie yra mūsų draugų ir partnerių interesai“.

Britų liberalų demokratų lyderis Timas Farrronas (Timas Faronas) šį pareiškimą pavadino „netaktišku ir neišmanėlišku“.

Tuo metu T.May atstovė Helen Bower (Helen Bauer) pabandė ginti B.Johnsoną ir pareiškė, kad jis „jokiais būdais nenorėjo pasakyti, kad kas nors yra nacis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jankis

ČIA TAI TIKRAI,TIKRAS IŠSIGIMĖLIS

Numas

Sitas galetu dazniau pasiziureti i veidrodi... :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS