B. Netanyahu nori Vakarų Krante „legalizuoti“ tūkstančius naujakurių butų | KaunoDiena.lt

B. NETANYAHU NORI VAKARŲ KRANTE „LEGALIZUOTI“ TŪKSTANČIUS NAUJAKURIŲ BUTŲ

  • 4

Po mirtino išpuolio okupuotame Vakarų Krante Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu paskelbė, kad bus „legalizuota“ tūkstančiai naujakurių būstų šioje palestiniečių teritorijoje.

Jis ketvirtadienį pareiškė, kad be leidimų statyti namai bus legalizuoti atgaline tvarka. „Jie galvoja, kad gali iš mūsų atimti mūsų žemę, tačiau jiems tai nepavyks“, - sakė B. Netanyahu.

Legalizuoti bus pastatai, kurie iš dalies statyti dar prieš kelis dešimtmečius, pareiškė premjero biuras. Be to, vyriausybė ketina išduoti statybos leidimus naujiems statiniams gyvenvietėse, kurie iki šiol buvo įšaldyti. Konkrečiai omenyje turimi visuomeniniai pastatai, mokyklos ir sinagogos. B. Netanyahu svarsto ir apie 82 naujų butų statybą Ofros gyvenvietėje, netoli kurios įvykdytas išpuolis.

1967 metais okupuotame Vakarų Krante ir Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje šiuo metu gyvena daugiau kaip 600 000 žydų naujakurių.

JT visas Izraelio gyvenvietes okupuotose palestiniečių teritorijose vadina nelegaliomis. Užsienis Izraelio žydų gyvenviečių statybą vadina viena didžiausių kliuvinių ilgalaikiam taikos sprendimui Artimuosiuose Rytuose, nes butai pastatyti teritorijoje, kurios palestiniečiai nori savo valstybei.

Per ataką autobusų stotelėje Vakarų Krante ketvirtadienį žuvo du Izraelio kareiviai. Dar du asmenys buvo sužeisti, kai, kariuomenės duomenimis, užpuolikas netoli Ofros gyvenvietės išlipo iš savo automobilio ir šovė į laukiančius karius bei civilius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

geda

Slykstus nacis.

Anonimas

Naciai toliau nebaudžiamai siautėja...

...

"B. Netanyahu nori Vakarų Krante „legalizuoti“ tūkstančius naujakurių butų" ... ir dar jis nori kad Lietuva visiems žydams suteiktų Lietuvos pilietybę, ir jau tuomet jie it skėriai visą Lietuvą apžydintų; su tais palestiniečiais ten niekuomet santarvės nebus, o lietuviai juk nuolankūs, jie greičiau emigruos, nei už save pastovės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS