B. Obamos žinutė – visų laikų populiariausia „Twitter“ | KaunoDiena.lt

B. OBAMOS ŽINUTĖ – VISŲ LAIKŲ POPULIARIAUSIA „TWITTER“

  • 0

Buvusio JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) žinutė, paskelbta reaguojant į smurto protrūkį Šarlotsvilyje, sulaukė daugiausiai vadinamųjų patiktukų per visą socialinio tinklo „Twitter“ gyvavimo istoriją, trečiadienį pranešė kompanija.

Pirmasis juodaodis JAV prezidentas savo žinutėje pacitavo velionį kovos su apartheidu Pietų Afrikos Respublikoje lyderį Nelsoną Mandelą.

„Niekas negimė nekęsdamas kito žmogaus dėl jo odos spalvos, kilmės ar jo tikėjimo“, – parašė B. Obama sekmadienį po kruvinų susirėmimų per baltųjų viršenybės šalininkų eitynes Virdžinijos valstijos mieste.

Iki trečiadienio 13 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku B. Obamos žinute buvo pasidalinta 1,3 mln. kartų ir ji sulaukė 3,2 mln. paspaudimų „patinka“.

44-asis JAV prezidentas pats šio incidento nekomentavo, tik pacitavo 2013 metų gruodį mirusį N. Mandelą.

Kartu su šia žinute jis paskelbė keturių vaikų, tarp kurių buvo juodaodė mergaitė ir šviesiaplaukis berniukas, nuotrauką.

Kitos dvi B. Obamos „Twitter“ žinutės, be jokių nuotraukų, taip pat sulaukė daugiau nei 1 mln. patiktukų.

Niekas negimė nekęsdamas kito žmogaus dėl jo odos spalvos, kilmės ar jo tikėjimo.

„Žmonės turbūt išmoksta neapkęsti, o jeigu jie išmoksta neapkęsti, juos galima išmokyti mylėti... Nes meilė į žmogaus širdį ateina natūraliau nei jos priešybė. – Nelsonas Mandela“, – rašė B. Obama šiose taip pat sekmadienį paskelbtose žinutėse.

Praeitą šeštadienį neonaciai ir baltųjų viršenybės šalininkai Šarlotsvilio mieste surengė dideles eitynes, protestuodami prieš planus pašalinti paminklą vienam JAV pilietinio karo konfederatų generolui. Per šią demonstraciją įsiplieskė susirėmimai su priešingos ideologinės stovyklos aktyvistais. Tuo metu vienas, kaip įtariama, naciams prijaučiantis 20-metis automobiliu rėžėsi į rasizmo priešininkų minią ir užmušė moterį; dar 19 žmonių buvo sužeisti.

Antradienį prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad dėl šio kruvino smurto yra „kaltos abi pusės“.

Respublikonas prezidentas, ankstesnę dieną griežtai pasmerkęs rasizmą ir konkrečiai pareiškęs, kad Kukluksklanas (KKK) bei neonaciai yra „nusikaltėliai ir banditai“, šįkart dėl savaitgalį vykusių neramumų taip pat užsipuolė „alternatyviosios kairės“ stovyklą.

Dėl savo reakcijos į šeštadienio neramumumus Virdžinijos universitetiniame mieste D. Trumpas sulaukė kritikos iš visų politinių stovyklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS