A. Babišas: jei Austrija ir Vokietija neįsileis migrantų, Čekija darys tą patį | KaunoDiena.lt

A. BABIŠAS: JEI AUSTRIJA IR VOKIETIJA NEĮSILEIS MIGRANTŲ, ČEKIJA DARYS TĄ PATĮ

  • 4

Čekijos premjeras Andrejus Babišas penktadienį pareiškė, kad, jei Vokietija ir Austrija pradės nebeįsileisti migrantų, jo šalis nusiteikusi daryti tą patį.

To imtis anksčiau šią savaitę pasiūlė Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis.

H. Seehoferis pirmadienį kanclerei Angelai Merkel davė ultimatumą per dvi savaites, iki birželio 28-29 dienomis vyksiančio Europos Sąjungos viršūnių susitikimo, su kitų Bendrijos šalių lyderiais susitarti dėl naujų migrantų atvykimo į Europą kontrolės. Jei to padaryti nepavyks, ministras įspėjo liepsiąs Vokietijos pasienio policijai nebeįleisti į šalį migrantų.

„Manome, kad tą pačią priemonę taikys ir Austrija. Tokiu atveju, mes darysime tą patį“, - reporteriams sakė A. Babišas.

„Tokiu atveju (Čekijos) pasienį stebės policijos pareigūnai. Turime ir nepaprastųjų situacijų planą, pagal kurį į pasienį siųsime muitinės pareigūnus, o galbūt ir kariuomenę“, - pridūrė Čekijos premjeras.

Tarp ES valstybių narių vėl kyla rimtų nesutarimų dėl imigracijos politikos. Juos paskatino anksčiau šį mėnesį Italijos priimtas sprendimas neleisti šalies uostuose prisišvartuoti gelbėjimo laivui „Aquarius“, plukdžiusiam 630 migrantų.

Naujoji populistinė Italijos vyriausybė kaltina likusias ES nares apleidus šalį, mėginančią susidoroti su ją užplūdusių migrantų iššūkiu. Dauguma jų į Italiją patenka perplaukę Viduržemio jūrą iš Afrikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Pagal ES istaymus negali. Negalima gražinti žmogaus atgal ko šalyie iš kurios jis atvyko vyksta karas. Tik, aš nesuprantu kodėl karas vyksta Sirijoje o pagrindinė masė "pabėgeliu" iš Irako, Tuniso, Alžyro, Afganistano, kur jau senai dermokratija nugalėjo ir jokio karo nėra.... O butent juos gali pagal ES istatymus deportuoti bėt kažkodėl teigdami jog karas vyksta Sirijoje prima absoliučiai visus. Privaloma salygą būti pajuodusiu ir musulmonu, visa kita tiesiog dzin..

ers

tai ka jiems sunku tas buziones afrikon atgal nuplukdyt? juk turi daug povandeniniu laivu galetu... paskum buziones bijotu ir neplauktu prie ju,o eur reikia nustoti moketi daug eur visokiems valkatoms,lai moka po 100 eur pasalpa menesìui,pamatysit ar daug buzioniu tada i eu plauks...

Anonimas

Vot debilas. Savo galvos neturi, ziuri kaip kiti darys. Durniai i sulini soks tai ka jis is paskos. Ir kaip tokie i valdzia papuola. Matyt SSininko Soroso deleguotas i ceku ministerius. GEDA CEKIJAI, O Lietuvai tai is vis nesirodyti ZMONESE.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS