Baltarusiai neįsileido europarlamentarų į Astravo AE aikštelę | KaunoDiena.lt

BALTARUSIAI NEĮSILEIDO EUROPARLAMENTARŲ Į ASTRAVO AE AIKŠTELĘ

Baltarusijos pareigūnai nusprendė į šalį neįsileisti kelių Astravo atominės elektrinės statybomis norėjusių pasidomėti Europos Parlamento narių, sako europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Politikas teigė, kad be jo Baltarusijoje norėjo apsilankyti Algirdas Saudargas, Bronis Ropė ir vokiečių europarlamentarė Rebecca Harms (Rebeka Harms).

„Mes norėjome apsilankyti Minske, susitikti su vykdomosios valdžios atstovais, užduoti jiems klausimus dėl Astravo atominės elektrinės statybos, o vėliau susitikus su kelių nevyriausybinių organizacijų atstovais aplankyti pačią Astravo atominės elektrinės aikštelę“, - BNS antradienį sakė P.Auštrevičius.

„Atsakymas iš Baltarusijos ambasados Belgijoje buvo, kad jie nemato galimybių dėl laiko stokos organizuoti tuos susitikimus“, - pridūrė jis.

P.Auštrevičius teigė, kad europarlamentarai Baltarusijoje planavo lankytis balandžio 20 dieną, o į šalies diplomatus dėl tokios galimybės kreipėsi dar praėjusią savaitę.

Neigiamo atsakymo iš baltarusių Europos Parlamento nariai sulaukė pirmadienį.

Pasak jo, baltarusių sprendimas neįsileisti politikų yra politizuotas.

„Aš manau, kad tai yra Baltarusijos valdžios akcija į praėjusią savaitę Europos Parlamente priimtą rezoliuciją, pasmerkiančią Baltarusijos pareigūnų veiksmus prieš opozicijos aktyvistus protestų metu. Kitas dalykas, Baltarusijos valdžia tiesiog stokoja atsakymų į klausimus, kuriuos jiems užduotumėme“, - sakė P.Auštrevičius.

Lietuvos vyriausybė teigia, kad Astravo atominė elektrinė statoma nesaugiai. Minskas tokius kaltinimus atmeta.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

debilai landzbergio statytybos ir debilams nėra kąveikt,o į krymą gali važiuot,kas tik nori ir nereikia meluot,kaip ir į donbasą,o už melą snukius daužo kiale landzbergine

Visiška nerealybė - A. Bronius.

Įsileisti stebėtojus batkai nerealu, nes Astravo statyboje daugybė pažeidimų. O dėl „rusafobijos", tai Kremlius pats muša, pats rėkia. Neįsileido tarptautinių stebėtojų, kol nesurinko, kai kurių numušto lėktuvo dalių, nenuslėpė. Slėpti pasikakojus kaip katinui, yra visų diktatorių ir autokratų ypatybė. O jie ką slėpti turi: tai „žali žmogeliukai" atsiranda, tai jų tankai į svetimą teritoriją įvažiuoja, tai raketų baterija per sieną atvyksta ir išvyksta, tai Kremliaus kareiviai Ukrainoje atsiranda, tai dujų atakas prieš moteris ir vaikus panaudoja. Štai tas diktatoriams ir jų rėmėjams yra REALU.

manau apie lovą.

Kviesti svečių neišeina, nes pamatytų daug pažeidimų Astravo AE, Vilniaus pašonėje. O kaip ten įlysi į lovą, kuri sulūžusi, nukritus atominės elektrinės sienos blokui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS