Baltijos jūroje vasarą vyks NATO ir partnerių karo laivynų mokymai | KaunoDiena.lt

BALTIJOS JŪROJE VASARĄ VYKS NATO IR PARTNERIŲ KARO LAIVYNŲ MOKYMAI

  • 0

Baltijos jūroje vasarą vyks NATO mokymai „Baltic Protector“, kuriuose dalyvaus apie 20 karo laivų, ketvirtadienį informavo Estijos gynybos ministerija.

Kaip naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė ministerijos atstovai, gynybos ministras Juri Luikas (Jūris Luikas) per trečiadienį Londone įvykusį susitikimą su kolegomis iš dar aštuonių Jungtines ekspedicines pajėgas įkūrusių (JEF) šalių aptarė šių manevrų detales.

Per susitikimą buvo nagrinėta saugumo padėtis Šiaurės Europoje, ypač Baltijos jūroje. Ministrai taip pat apsikeitė nuomonėmis apie JEF bendradarbiavimą su NATO ir patvirtino numatytų mokymų planą.

J. Luikas pareiškė esąs patenkintas, kaip ruošiamasi pratyboms.

„Jungtinės ekspedicinės pajėgos Estijai yra svarbus bendradarbiavimo formatas, o „Baltic Protector“ taps pirmaisiais didelio masto jūriniais mokymais, nukreiptais į bendradarbiavimo galimybių plėtrą“, – sakė jis.

Vasarą vyksiančiose pratybose dalyvaus maždaug 20 karo laivų ir 3 tūkst. kariškių iš JEF suformavusių šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę.

Pernai J. Luikas ir dar aštuonių valstybių gynybos ministrai Londone pasirašė sutartį dėl Britanijos vadovaujamų JEF įsteigimo.

Kitos sutarties signatarės yra Danija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Nyderlandai, Suomija ir Švedija.

Šios devynios valstybės susitarė prisidėti prie operacijų neramiuose regionuose ir rengti bendrus karinius manevrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS