Baltųjų rūmų Vakariniame sparne neleis naudotis asmeniniais mobiliaisiais telefonais | KaunoDiena.lt

BALTŲJŲ RŪMŲ VAKARINIAME SPARNE NELEIS NAUDOTIS ASMENINIAIS MOBILIAISIAIS TELEFONAIS

  • 0

Baltieji rūmai ketvirtadienį pranešė, kad jų darbuotojai ir lankytojai nebegalės naudotis asmeniniais mobiliaisiais telefonais Vakariniame sparne, pačioje Amerikos vykdomosios valdžios širdyje.

Draudimas naudotis mobiliaisiais telefonais įsigalios kitą savaitę, pranešė spaudos atstovė Sarah Sanders (Sara Sanders).

Tokį sprendimą ji paaiškino būtinybe užtikrinti saugumą, nors draudimas paskelbtas, kilus skandalui dėl paviešintų buvusio Baltųjų rūmų vyriausiojo stratego Steve'o Bannono (Stivo Banono) komentarų apie prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ir jo šeimą.

„Baltųjų rūmų technologijų sistemų saugumas ir vientisumas yra vienas svarbiausių (Donaldo) Trumpo administracijos prioritetų“, – pareiškė S. Sanders.

„Darbuotojai galės tvarkyti darbo reikalus vyriausybės išduotomis priemonėmis ir tęsti darbą Amerikos žmonių labui“, – pridūrė ji.

Baltųjų rūmų Vakariniame sparne yra Ovalusis kabinetas ir prezidento patarėjų kabinetai.

Tapęs šių rūmų šeimininku D. Trumpas ne kartą piktinosi dėl žiniasklaidai nutekintos informacijos iš Baltųjų rūmų.

Po S. Bannono komentarų, cituojamų šokiruojančioje naujoje Michaelo Wolffo (Maiklo Vulfo) knygoje „Fire and Fury: Inside the Trump White House“ („Ugnis ir įsiūtis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“), D. Trumpas pareiškė, kad jo buvęs bendražygis „prarado protą“.

Pasak S. Bannono, D. Trumpo sūnus Donaldas jaunesnysis, žentas Jaredas Kushneris (Džaredas Kušneris) ir buvęs rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas (Polas Manafortas) pasielgė „išdavikiškai“ ir „nepatriotiškai“, kai susitiko su Kremliui artima teisininke Natalija Veselnickaja, žadėjusia perduoti medžiagos, kompromituojančios D. Trumpo varžovę prezidento rinkimuose Hillary Clinton (Hilari Klinton).

„Steve'as vaizduoja kariaujantis su žiniasklaida, kurią vadina opozicija, tačiau leido laiką Baltuosiuose rūmuose tekindamas melagingą informaciją žiniasklaidai, kad atrodytų reikšmingesnis nei yra iš tiesų“, – atrėžė D. Trumpas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS