Bangladešo vyriausybė nori mirties bausmės už ypač sunkias autoavarijas | KaunoDiena.lt

BANGLADEŠO VYRIAUSYBĖ NORI MIRTIES BAUSMĖS UŽ YPAČ SUNKIAS AUTOAVARIJAS

  • 0

Po kelias dienas trukusių masinių protestų, kuriuose buvo reikalaujama didesnio saugumo keliuose, Bangladešo vyriausybė svarsto už ypač sunkias autoavarijas taikyti mirties bausmę.

Teisingumo ministras Anisulas Huqas pirmadienį agentūrai AFP sakė, jog vyriausybė yra už tai, kad už „tyčia“ sukeltus eismo įvykius galėtų būti skiriama mirties bausmė.

Sostinėje Dakoje ir kituose miestuose jau devynias dienas dešimtys tūkstančių moksleivių ir studentų rengia protestus, piktindamiesi dėl didelio žūčių skaičiaus keliuose. Protestai kilo po dviejų studentų žūties - juos liepos 29-ąją suvažinėjo greitai lekiantis autobusas.

Savaitgalį policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas. Vien tik šeštadienį buvo sužeista daugiau kaip 100 žmonių. Vyriausybės vadovė Sheikh Hasina nesėkmingai ragino demonstrantus skirstytis.

Bangladeše žmonės dažnai vairuoja neturėdami galiojančių vairuotojo pažymėjimų. Šalies policijos teigimu, per avarijas Bangladešo keliuose kasmet žūsta apie 3 tūkst. žmonių. Tuo tarpu kiti šaltiniai skelbia, kad vien pernai Bangladešo keliuose žuvo mažiausiai 7 397 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS