Benamis gavo prestižinę vietą Vatikano kapinėse | KaunoDiena.lt

BENAMIS GAVO PRESTIŽINĘ VIETĄ VATIKANO KAPINĖSE

  • 0

Benamio palaidojimas Vatikano prestižinėse Teutonų kapinėse tapo dar vienu įrodymu, kad popiežius Pranciškus bando keisti Bažnyčios tradicijas, demonstruodamas savo išskirtinį dėmesį pažeidžiamiausiems bendruomenės nariams.

Belgas Willy (Vilis) iki pat savo mirties gruodžio mėnesį gyveno aplink Šv.Petro baziliką esančiose gatvėse ir buvo gerai pažįstamas daugeliui kunigų, dalis kurių jam nešiojo maistą, pranešė Vatikano radijas.

Vyras mirė ligoninėje, į kurią pateko sušalęs. Jo laidojimą kapinėse, kuriose paprastai amžino poilsio atgula aukšto rango vokiečių dvasininkai, finansavo viena vokiečių šeima.

Popiežius stengiasi atkreipti dėmesį į skurstančiųjų teises, gerovę ir orumą – pagrindines jo pontifikato temas, kurios atsispindi jo posakyje, kad jis nori „neturtingos bažnyčios neturtingiesiems“.

Anksčiau šį mėnesį, iš Argentinos kilusio popiežiaus prašymu, vos už kelių metrų nuo Šv.Petro aikštės esančiuose viešuosiuose tualetuose buvo įrengti dušai benamiams.

Gruodį savo gimtadienio proga Pranciškus nurodė Romoje benamiams išdalinti dešimtis miegmaišių ir paprašė kitų aplink sostinę esančių parapijų pasekti šiuo pavyzdžiu ir imtis panašių iniciatyvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS