Brazilijos policija apklausė J. Bolsonaro dėl skiepų sertifikatų klastojimo | KaunoDiena.lt

BRAZILIJOS POLICIJA APKLAUSĖ J. BOLSONARO DĖL SKIEPŲ SERTIFIKATŲ KLASTOJIMO

  • 1

Buvęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) antradienį kelias valandas kalbėjosi su policija, kuri atlieka tyrimą dėl įtariamo jo ir artimiausios aplinkos žmonių skiepų nuo COVID-19 sertifikatų klastojimo.

J. Bolsonaro, kurio namuose anksčiau šį mėnesį buvo atlikta krata vykdant tą patį tyrimą, į federalinės policijos būstinę Brazilijoje atvyko apie 13 val. 40 min. vietos (19 val. 40 min. Lietuvos) laiku automobiliu tamsintais langais, o po keturių valandų išvyko. Jis nesikalbėjo su žiniasklaidos atstovais, sakė naujienų agentūros AFP fotografas.

Per maždaug tris valandas trukusius parodymus policijai kraštutinių dešiniųjų pažiūrų buvęs prezidentas, skeptiškai nusiteikęs prieš skiepus, neigė dalyvavęs įtariamame sąmoksle, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė J. Bolsonaro patarėjas Fabio Wajngartenas (Fabiju Vaingartenas).

J. Bolsonaro, anot patarėjo, atsakė į visus klausimus ir „pakartojo, kad niekada nebuvo skiepytas, kad nežino apie jokias iniciatyvas dėl galimo jo ir jo dukters skiepų kortelių klastojimo“.

Federalinė policija teigia, kad atskleidė schemą, pagal kurią vienas svarbiausių J. Bolsonaro padėjėjų, kariuomenės pulkininkas Mauro Cidis (Mauru Sidžis), įtariamas naudojęsis sveikatos apsaugos sistemos ir vyriausybės ryšių tinklu, kad gautų suklastotus skiepų pažymėjimus J. Bolsonaro, prezidento dukrai, jam pačiam, jo žmonai ir dukterims bei dar dviem prezidento padėjėjams.

Policija teigė turinti įrodymų, kad J. Bolsonaro puikiai žinojo apie apgaulingus įrašus Sveikatos apsaugos ministerijos elektroninėje skiepų registravimo sistemoje, kuriais, anot policijos, buvo siekiama sudaryti sąlygas jo prieš skiepus nusistačiusiai artimiausiai aplinkai išvengti tarptautinių kelionių reikalavimų ir kitų pandemijos apribojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Psss

Pas mus tas pats.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS