„Brexit“ sutartis: ekspertų prognozės Didžiajai Britanijai – niūrios | KaunoDiena.lt

„BREXIT“ SUTARTIS: EKSPERTŲ PROGNOZĖS DIDŽIAJAI BRITANIJAI – NIŪRIOS

Ekspertai tikina, kad 2019 m. Didžiojoje Britanijoje bus pažymėti neaiškumu, o dauguma jų prognozuoja lėtesnį augimą, net jei šalis pritars „Brexit“ sutarčiai iki pasitraukimo iš ES kovą, praneša „Financial Times“.

Dauguma iš 81 ekonomisto, apklausto laikraščio, prognozuoja strigsiančias verslo investicijas ir silpstantį vartojimą šiemet, nepriklausomai nuo to, ar premjerei Theresai May pavyks įtikinti parlamentą pritarti jos siūlomam „Brexit“ susitarimui.

„Financial Times“ kasmetės apklausos duomenimis, geriausia, ko gali tikėtis Jungtinė Karalystė, yra maždaug 1,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas su sąlyga, kad parlamentas pritars „Brexit“ sutarčiai.

Laikraštyje rašoma, kad dauguma ekspertų atsisakė pateikti konkrečias prognozes dėl „Brexit“ neaiškumo.

„Atsižvelgiant į politinę sumaištį, augimo prognozės gali būti bet kokios - nuo prastokų iki katastrofiškų“, - laikraščiui sakė Kembridžo universiteto viešosios politikos profesorė Diane'a Coyle.

Tuo tarpu Nina Skero, Londone įsikūrusio Ekonomikos ir verslo tyrimų centro makroekonomikos analitikė, tikino, kad „Brexit“ Didžiosios Britanijos ekonomikai bus „blogas, labai blogas arba siaubingas“.

Antradienio Naujųjų metų kreipimesi Th. May paragino parlamento narius pritarti jos siūlomam „Brexit“ susitarimui ir leisti šaliai judėti pirmyn, užbaigiant politinį susiskaldymą. Dauguma parlamento narių, įskaitant ir nemažai Th. May konservatorių partijos narių, prieštarauja jos siūlomam „Brexit“ scenarijui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

CHA, nieko naujo, mus IRGI sovietiniai unionistai gąsdino; mes tuomet lipdukais drąsinomės: "Tik nereikia mūsų gąsdint". Mes atsilaikėm, tai britai - TUO LABIAU!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS