Britanija ir Prancūzija sieks pažaboti radikalizavimą per socialinius tinklus | KaunoDiena.lt

BRITANIJA IR PRANCŪZIJA SIEKS PAŽABOTI RADIKALIZAVIMĄ PER SOCIALINIUS TINKLUS

  • 0

Prancūzija ir Jungtinė Karalystė antradienį paskelbė kovos su terorizmu veiksmų planą, skirtą pažaboti radikalizavimą per socialinius tinklus.

Po derybų su Britanijos premjere Theresa May (Tereza Mei), Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pareiškė, jog abu lyderiai sutarė, kad socialiniai tinklai nepadarė pakankamai, jog nuslopintų terorizmo propagandą.

Kalbėdamas po išpuolių Mančesteryje ir Londone, E.Macronas sakė, jog abi šalys dirba ties labai konkrečiu veiksmų planu.

Jis nurodė, kad viena iš esminių jo priemonių bus siekis užkirsti kelią neapykantos ir terorizmo kurstymui internete.

T.May teigė, kad ji su prancūzų prezidentu sutarė, jog „turi būti padaryta daugiau tam, kad spręstume terorizmo grėsmę internete“.

Ji sakė, jog Britanijos ir Prancūzijos kampanija yra siekiama „užtikrinti, kad internetas nebūtų (...) išnaudojamas talpinti radikalizuojančiam turiniui, vedančiam link tokios didelės žalos“.

Britų premjerė tvirtino, kad jos Vyriausybė šiuo metu bendradarbiauja su socialiniais tinklais, jog „ekstremistų turinys ir jaunus protus iškreipianti nuodijanti propaganda būtų sustabdyta“.

„Tačiau mes žinome, kad jie (socialiniai tinklai) turi padaryti daugiau“, - pridūrė ji.

„Šiandien galime paskelbti, kad Jungtinė Karalystė ir Prancūzija dirbs kartu siekiant paskatinti organizacijas padaryti daugiau ir tvirtai laikytis socialinės atsakomybės tam, jog žalą keliantis turinys būtų šalinamas iš jų tinklų“, - kalbėjo T.May.

Šios dvi šalys taip pat nagrinės galimybes taikyti baudas kompanijoms, nesiimančioms veiksmų, kad žalingas turinys būtų pašalintas, nurodė ministrė pirmininkė.

Britaniją gegužės 22 dieną sukrėtė savižudžio sprogdintojo išpuolis koncerte Mančesteryje, pražudęs 22 žmones. Po dviejų savaičių keli žmonės Londono centre automobiliu įsirėžė ir peiliais užpuolė praeivius, o ši ataka nusinešė aštuonias gyvybes.

Prancūzija yra džihadistų atakų taikinys nuo 2015 metų. Nuo tada per kelis išpuolius šioje šalyje žuvo daugiau nei 230 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS