Buvęs „Brexit“ kampanijos lyderis grįžta kovoti su premjerės Th. May planu | KaunoDiena.lt

BUVĘS „BREXIT“ KAMPANIJOS LYDERIS GRĮŽTA KOVOTI SU PREMJERĖS TH. MAY PLANU

  • 2

Pagrindinis „Brexit“ kampanijos vedlys Nigelas Farage'as (Naidželas Faradžas) šeštadienį paskelbė grįžtantis į Jungtinės Karalystės politiką kovoti su vyriausybės pasiūlytu išstojimo iš Europos Sąjungos planu.

Buvęs Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) vadovas sakė „grįšiąs į kelią“ ir dalyvausiąs grupės „Leave Means Leave“ (Išstoti reiškia išstoti) organizuojamose kelionėse autobusais po šalį, per kurias bus agituojama prieš ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) „Brexit“ planą, suderintą su kabineto nariais jos užmiesčio residencijoje Čekerse.

N. Farage'as pasitraukė iš UKIP vadovybės po „Brexit“ šalininkų stovyklos pergalės per 2016 metų birželį surengtą referendumą, pareiškęs, kad jo misija yra įvykdyta.

Tačiau šeštadienį jis sakė grįžtantis, kad priešintųsi Th. May praeitą mėnesį pristatytam „Brexit“ planui, nes jis esąs „baili išdavystė“.

Londonas ir Briuselis dar nėra susitarę dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš bloko sąlygų. Britų įstatymų leidėjai irgi smarkiai susiskaldę dėl Th. May pasiūlymų, kad JK išsaugotų glaudžius prekybos ryšius su ES, nors Briuselis šią viziją iš dalies jau atmetė.

„Man jau gana jų melo, apgaulės ir klastos. Atėjo laikas duoti jiems pamoką – tokią, kokios jie niekada neužmirš“, – sakoma N. Farage'o straipsnyje, paskelbtame dienraščio „The Daily Telegraph“.

„Theresa Nuolaidžioji parengė virtinę idėjų, kurios yra ne kas kita, o baili išdavystė“, – perspėjo jis.

„Mums reikia kampanijos visoje šalyje, iš naujo suaktyvinsiančios rinkėjus ir atkursiančios jų tikėjimą „Brexit“, – pridūrė politikas. – Mūsų atsainūs įstatymų leidėjai turi suprasti, kaip smarkiai žmonės išgyvena, kai jiems meluojama, o jų norų įžūliai nepaisoma.“

Grupė „Leave Means Leave“ nurodė organizuosianti agitacijos renginius visoje Britanijoje. Planuojama surengti didelių mitingų ir aktyviai išnaudoti socialinius tinklus.

„Nuo išdavystės Čekerse daugybė žmonių mane sustabdydavo gatvėje ir klausdavo: „Kada sugrįšit?“ – rašo N. Farage'as. – Ką gi, dabar turite atsakymą: aš grįžau.“

Pasitraukęs iš UKIP vadovybės N. Farage'as vėdė penkias dienas per savaitė transliuojamą radijo LBC pokalbių laidą ir tebevadovauja Europos Parlamento populistų frakcijai „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“.

N. Farage'as neužsiminė, ar vėl tikisi vadovauti UKIP, kai balandį baigsis partijos dabartinio lyderio Gerardo Batteno (Žerardo Bateno) kadencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Kad rusų tai tikrai, sėdi mėšle ir kenkia visam pasauliui.BLOGIO IMPERIJA.Ubagynė, o savo blogiems darbeliams leidžia milijonus.Vargšai rusai.

M

M.Manau.kad atsiskyrimas nuo ES yra didžiulė kvailystė.Tai rusų pakurstytas moteriškas kaprizas. ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS