Buvęs Estijos užsienio reikalų ministras nesitiki santykių su Rusija pagerėjimo | KaunoDiena.lt

BUVĘS ESTIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS NESITIKI SANTYKIŲ SU RUSIJA PAGERĖJIMO

  • 6

Europos Parlamento narys, buvęs Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas pareiškė netikintis, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino naujos kadencijos metu Talino santykiai su šia šalimi pagerėtų.

„Bendrai nauja Putino ... kadencija neatneš esminių pozicijų pasikeitimų, nes dabartinei Rusijos vadovybei įtampa naudinga ir dėl vidaus politikos, ir dėl užsienio politikos priežasčių. Todėl demokratinėms valstybėms nelieka kitos galimybės, tik laikytis maksimaliai vieningos politikos Rusijos kryptimi“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė U. Paetas.

Pasak jo, iš naujos V. Putino kadencijos neverta tikėtis esminių pozicijų pasikeitimo ir valios gerinti santykius su demokratiniu pasauliu.

„Kalbant apie Estijos ir Rusijos santykius ateinančiu periodu, tai juos reiktų pirmiausia vertinti Vakarų pasaulio arba Europos Sąjungos ir NATO santykių kontekste“, – pažymėjo U. Paetas.

„Vienintelė tema, kur Rusija norėdama gali žengti žingsnių dvišalių santykių srityje, yra sienos sutarties ratifikavimas ir įsigaliojimas“, – pridūrė jis.

„Dar vienas reikalas – tarpvyriausybiniai santykiai arba, pavyzdžiui, santykiai tarp mokyklų, kultūros ir sporto organizacijų. To reikia ir Estijai, kad nors asmeninė žmonių patirtis atsvertų neteisingą ir priešišką Rusijos žiniasklaidos platinamą Estijos įvaizdį. Ypač svarbu, jog mūsų artimiausi kaimynai Pskovo ir (Sankt) Peterburgo regione suprastų, kad iš tikrųjų situacija ne tokia, kaip atrodo žiniasklaidoje“, – mano europarlamentaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

matosi kiek jusu cia priviso ,,,,fui fui vatnikai,,,,,,,,,,

Kaunas

Tas Nabagėlis klijus uosto 100%

Alio?

Nu kaip Liėtuvis taip degeneratas, stabdyk plugas katalikizmas ir komunizmas dauk protelio nedavė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS