C. Puigdemont'as pripažįsta pralaimėjimą? | KaunoDiena.lt

C. PUIGDEMONT'AS PRIPAŽĮSTA PRALAIMĖJIMĄ?

  • 2

Po pastarųjų nesėkmių Katalonijos separatistų lyderis Carlesas Puigdemont'as privačiai pripažino nepriklausomybės judėjimo pralaimėjimą.

Centrinė vyriausybė Madride laimėjo, rašė jis savo politiniam bendražygiui Toniui Cominui tekstinių pranešimų programėlėje „WhatsApp“. Šį tekstą trečiadienį paviešino TV stotis „Telecinco“. Vienas žurnalistas nepastebimai nufotografavo T. Comino išmaniojo telefono ekraną, kai šis skaitė pranešimus.

C. Puigdemont'ui neliko nieko kito, kaip tik patvirtinti, kad „perimta“ žinutė yra tikra. Tačiau jis paneigė nuleidžiantis rankas. „Mes tęsime!“ patikino jis tviteryje.

Po separatistų pergalės naujuose rinkimuose gruodį Katalonijos parlamento pirmininkas Rogeris Torrent'as paskyrė C. Puigdemont'ą kandidatu į prezidentus. Tačiau į Briuselį pabėgusio politiko antradienį laukė skaudus smūgis: T. Torrent'as, atsižvelgdamas į Ispanijos konstitucinio teismo sprendimą, regiono parlamente Barselonoje atidėjo debatus dėl jo perrinkimo.

Konstitucinis teismas uždraudė balsavimą, jei C. Puigdemont'as nedalyvauja posėdyje. Bet jei grįžtų į Ispaniją, jis būtų suimtas, be kita ko, dėl maišto ir valstybės lėšų išeikvojimo. Todėl C. Puigdemont'as savo vyriausybės programą norėjo pristatyti iš Briuselio skaipu.

Po atidėto parlamento posėdžio C. Puigdemont'as kartu su juo į Belgiją pabėgusiam buvusiam sveikatos ministrui T. Cominui rašė: „Aš manau, jog tu supranti, kad tai reiškia pabaigą“. Tai esą yra „paskutinės Katalonijos Respublikos dienos“. Veikiausiai turėdamas omenyje, kad R. Torrent'as pakluso konstitucinio teismo sprendimui, C. Puigdemont'as teigė: „Mūsiškiai mus paaukojo“. Manoma, kad dabar separatistai, nors tai neigia, pasiūlys naują kandidatą į regiono prezidentus.

„Telecinco“ duomenimis, T. Comino telefono ekranas buvo nufotografuotas per renginį Belgijos Leveno mieste. Politiko advokatai paskelbė, kad kreipsis į teismą dėl Ispanijos baudžiamojo kodekso 197 straipsnio pažeidimo. Šis dėl svetimų privačių dokumentų užvaldymo ir paskelbimo numato iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

C. Puigdemont'as tviteryje teisinosi dėl savo beviltiškumo žodžių. Jis teigė taip pat esąs tik žmogus ir jį taip pat kartais apninka abejonės. „Tačiau aš esu ir prezidentas, aš neprarasiu drąsos ir nesitrauksiu, vien iš pagarbos, padėkos ir įsipareigojimo piliečiams šalyje“, - pabrėžė politikas, taip pat atkreipęs dėmesį į tai, kad „Telecinco“ pažeidė privačią sferą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

neramus "napoleonas"gimsta...

,,,cha,isivaizduoja ,kad jis naujas Napoleonas... sukirsino puikia sali ir I krumus....

...

Versijų aptarimas dar nepasidavimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS