Čekijos vadovas parėmė Rusiją ginče dėl S. Skripalio apnuodijimo | KaunoDiena.lt

ČEKIJOS VADOVAS PARĖMĖ RUSIJĄ GINČE DĖL S. SKRIPALIO APNUODIJIMO

  • 4

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas parėmė Rusijos argumentus, kad ji neturinti nieko bendra su buvusio rusų šnipo apnuodijimu nervus paralyžiuojančia medžiaga Didžiojoje Britanijoje.

Rusijos pareigūnai penktadienį sveikino M. Zemano komentarus, kad jo šalis pagamino mažą kiekį tokio paties tipo nervus paralyžiuojančios medžiagos, kuria kovo 4 dieną buvo apnuodytas buvęs dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas tai pavadino „aiškia nepagrįstos pozicijos, kurios laikėsi britų pareigūnai, iliustracija“.

Čekijos prezidentas garsėja prorusiškomis pažiūromis, bet jo šalis kilus triukšmui dėl minimo apnuodijimo prisidėjo prie Vakarų valstybių, išsiuntusių rusų diplomatus.

D. Peskovas pakartojo Rusijos argumentus, kad ir kitos šalys galėjo pagaminti nervus paralyžiuojančią medžiagą, panaudotą prieš S. Skripalį ir jo dukterį.

Britanija kaltina Rusiją, o tarptautiniai inspektoriai patvirtino Britanijos išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sadas

Melagiai! Nepatvirtino 100%,jog tai Rusijos novičiokas.

Melagiai

Zutis Skripaliu naudinga tik Rusijai. Daugiau jie nekam ne reikalingi. Zemanas Putino draugas ka nepasakysi del draugistes. Tegul ne kabina makaronus. Visems aisku - kieno cia darbas.

jei

kas skesta tai daroma dar greiciau skandinti.......tai visu imperiju taktika
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS