D. Trumpas atidėjo susitikimą su generalinio prokuroro pavaduotoju R. Rosensteinu | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS ATIDĖJO SUSITIKIMĄ SU GENERALINIO PROKURORO PAVADUOTOJU R. ROSENSTEINU

  • 1

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) atidėjo susitikimą su generalinio prokuroro pavaduotoju Rodu Rosensteinu (Rodu Rouzensteinu), ketvirtadienį pareiškė Baltieji rūmai.

Po šio susitikimo D. Trumpas turėjo nuspręsti, ar atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją, kuris, kaip pranešė žiniasklaida, abejojo prezidento tinkamumu eiti pareigas, iš darbo.

„Prieš kelias minutes prezidentas kalbėjosi su Rodu Rosensteinu; jie planuoja susitikti kitą savaitę“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders (Sara Sanders).

D. Trumpas ir R. Rosensteinas turėjo susitikti ketvirtadienį, tačiau S. Sanders nurodė, jog prezidentas nenorėjo, kad šis susitikimas kirstųsi su Senato posėdžiais dėl jo pasiūlyto kandidato į Aukščiausiojo Teismo teisėjus Bretto Kavanaugh (Breto Kavano).

Laikraštis „The New York Times“ pirmasis pranešė, kad 2017 metais R. Rosensteinas kolegoms siūlė slapta įrašinėti savo pokalbius su JAV prezidentu D. Trumpu ir iškėlė idėją pasinaudojant JAV konstitucijos 25-ąja pataisa jį nušalinti kaip netinkamą eiti prezidento pareigas.

Pats R. Rosensteinas šiuos pranešimus neigė. Šią savaitę buvo pasirodę pranešimų, kad generalinio prokuroro pavaduotojas bus atleistas arba pats atsistatydins.

Tokiu atveju gali kilti grėsmė specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) tyrimui dėl to, ar D. Trumpas ir jo rinkimų kampanija palaikė ryšius su Maskva ir ar Rusija kišosi į JAV 2016 metų rinkimus. 2017 metų gegužę R. Rosensteinas R. Muelleriui pavedė vadovauti šiam tyrimui.

R. Rosensteino įtariamas elgesys ir B. Kavanaugh paskyrimo į AT procesas, galintis žlugti dėl vienos profesorės kaltinimų teisėjui nederamu lytiniu elgesiu, yra dvi politiškai sudėtingiausios krizės per D. Trumpo prezidentavimo laikotarpį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

XL

Niėkam neidomu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS