D. Trumpas: Europa turėtų suteikti Ukrainai daugiau pagalbos | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS: EUROPA TURĖTŲ SUTEIKTI UKRAINAI DAUGIAU PAGALBOS

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį, likus kelioms dienoms iki planuojamo Jungtinių Valstijų įstatymų leidėjų balsavimo dėl ilgai atidėlioto 61 mlrd. dolerių (57 mlrd. eurų) pagalbos paketo karo draskomai šaliai, pareiškė, kad Europa turėtų skirti daugiau pinigų Ukrainai.

„Kaip visi sutinka, Ukrainos išlikimas ir stiprybė turėtų būti daug svarbesni Europai nei mums, bet tai svarbu ir mums! JUDĖKITE, EUROPA!“ – D. Trumpas pareiškė savo socialiniame tinkle „Truth Social“.

Nepaisant to, kad buvęs JAV prezidentas neužima pareigų, jis turi daug įtakos daugeliui respublikonų Vašingtone, kurie vis atidėliojo naujos karinės pagalbos Ukrainai skyrimą. Jie primygtinai reikalauja teikti pirmenybę kovai su nelegalia imigracija Meksikos pasienyje.

Ukrainos išlikimas ir stiprybė turėtų būti daug svarbesni Europai nei mums, bet tai svarbu ir mums!

Dėl demokratų ir respublikonų aklavietės Ukrainai trūksta amunicijos ir gynybos sistemų, todėl ji patiria nesėkmes plataus masto kare, kuris prasidėjo nuo Rusijos invazijos 2022 metų vasarį.

D. Trumpas, kuris lapkritį veikiausiai kovos su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) dėl Baltųjų rūmų posto, rašė: „Kodėl Jungtinės Valstijos yra daugiau nei 100 mlrd. dolerių (94 mlrd. eurų) labiau įsitraukusios į karą Ukrainoje nei Europa, o mus skiria vandenynas!“

„Kodėl Europa negali susilyginti su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, kad padėtų šaliai, kuriai beviltiškai reikia pagalbos?“ – klausė jis.

JAV Atstovų Rūmai šeštadienį ketina balsuoti dėl naujo karinės pagalbos paketo, pagal kurį Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui būtų skirta milijardai dolerių.

J. Bidenas ragina Kongresą priimti paketą ir pažadėjo, kad nedelsdamas pasirašytų įstatymą.

D. Trumpas sukėlė paniką Europoje, kai vasarį pagrasino nutraukti saugumo garantijas NATO narėms, jei jos, jo manymu, nepakankamai finansiškai prisidės prie Aljanso veiklos.

Gairės: Donaldas Trumpas, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS