D. Trumpas: Europos Komisijos pirmininkas – griežtas ir bjaurus | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS: EUROPOS KOMISIJOS PIRMININKAS – GRIEŽTAS IR BJAURUS

  • 2

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) įtakingą Europos Komisijos pirmininką Jeaną-Claude'ą Junckerį (Žaną Klodą Junkerį) antradienį pavadino „bjauriu“, bet tai buvo pasakyta kaip komplimentas.

„Jis griežtas, jis bjaurus, norėčiau, kad toks žmogus atstovautų man derybose, – Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė D. Trumpas. – Jis kietas, kietas riešutėlis.“

Po neįprasto D. Trumpo įvertinimo, labiau primenančio nekilnojamojo turto vystytojo, o ne diplomato stilių, buvo pateiktas toks pat „trampiškas“ pasigyrimas dėl jo paties dar geresnės derybininko nuovokos.

Turėdamas omenyje JAV reikalavimus persvarstyti prekybą su Europos Sąjunga, D. Trumpas tvirtino, kad J.-C. Junckeris tris kartus atsisakė, kol liepą galiausiai buvo susitarta.

Jis griežtas, jis bjaurus, norėčiau, kad toks žmogus atstovautų man derybose.

„Pasakiau – gerai. Mums daugiau nebereikia derėtis iš naujo. Mes įvesime tarifą visiems milijonams automobilių, kuriuos jūs siunčiate į Jungtines Valstijas“, – su patenkinto žmogaus šypsena prisiminė D. Trumpas.

„(J.-C. Junckeris) mano biure iš Europos atsirado taip greitai, kad nežinojau juos turint taip greit skraidančių lėktuvų. Pasakiau: „Kur radot šį lėktuvą?“ – sakė JAV lyderis.

D. Trumpas, kuris kalbėjo šalia stovint su vizitu atvykusiam Lenkijos prezidentui Andrzejui Dudai (Andžejui Dudai), pakartojo savo poziciją, kad Vašingtonas yra teisus atsisakydamas ilgai gyvavusių prekybos susitarimų su artimais sąjungininkais ir Kinija.

„Mūsų šalimi ... naudojosi praktiškai kiekviena šalis, su kuria ji turi reikalų“, – sakė D. Trumpas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Junckeri nusitemk Trumpa y bara

ir nugyrdyk... jis dar ne tokiu ciudu pridarys nei ,kad tu...

Alkoholikas jis

Gal nebegirtas buvo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS