D. Trumpas ir Th. May neleis tęstis cheminėms atakoms Sirijoje | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS IR TH. MAY NELEIS TĘSTIS CHEMINĖMS ATAKOMS SIRIJOJE

  • 3

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) ir Jungtinių Valstijų lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pažadėjo užbaigti chemines atakas Sirijoje, Vašingtonui neatmetant karinės jėgos panaudojimo prieš Sirijos režimą galimybės.

„Prezidentas ir premjerė sutarė neleisti tęstis cheminių ginklų panaudojimui“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime, paskelbtame po D. Trumpo ir Th. May pokalbio telefonu.

JAV prezidentas antradienį ketina apsispręsti dėl galimo karinės jėgos panaudojimo prieš Sirijos režimą, pažadėjęs „prievartinį“ atsaką į naujausią numanomą cheminę ataką per šią šalį krečiantį kruviną pilietinį karą.

Anot gelbėtojų, per numanomą cheminę ataką praėjusį savaitgalį sukilėlių kontroliuojamame Dumos mieste žuvo daugiau nei 40 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šiaip

Ir arkliui aišku kad ieškomas pretekstas ivesti kariuomenę i Sirija. Atsiminkime Iraką kai pretekstas buvo masinio naikinimo ginklas kurio iki šiol taip niekas ir nerado.... Patys tas dujas ir leidžia, arba imituoja dujų atakas. Nemanau jog Asadas būtų toks kvailas jog dujas naudotu kai žino jog ir taip nedaug truksta jog ten amerikos kariuomenė jau pilnu pajėgumų atsidurtu ir kad už dujas nuo visų JT per kepure gautu kaip turi būti.

...

Prisiminus kaip amerikontai urano bombomis naikino žmones Jugoslavijoj, prisiminus jų IŠGALVOTĄ pretekstą sunaikint Iraką, neverta dabar tikėt jų krokodilo ašaromis.

tai

ciniskai veidmainiska /politika/ zudo samoningai ir buktai /gailisi/ del ivaizdzio naiviems lengvatikiams durneliams kurie ir patys save zudo bet to nesupranta......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS