D. Trumpas norėtų susitarti su Rusija ir Kinija dėl išlaidų ginkluotei mažinimo | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS NORĖTŲ SUSITARTI SU RUSIJA IR KINIJA DĖL IŠLAIDŲ GINKLUOTEI MAŽINIMO

  • 3

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), Vašingtone susitikęs su Kinijos vicepremjeru Liu He, ketvirtadienį išreiškė viltį, kad Vašingtonas galės su Pekinu ir Maskva derėtis dėl išlaidų ginkluotei mažinimo.

JAV, Rusija ir Kinija ginklams, įskaitant branduolinius, išleidžia „šimtus milijardų dolerių“, sakė D. Trumpas ir pridūrė: „Tai neprotinga“.

„Iš tikrųjų nėra prasmės, kad mes visi tai darome. Aš manau, kad mes – lyderiai. Mes visada būsime lyderiai. Manau, kad privalome būti lyderiai. Būtų daug geriau, jei mes visi susirinktume drauge ir negamintume šių ginklų. Manau, tai gali tapti antru etapu po to, kai bus sudarytas prekybos susitarimas“, – sakė D. Trumpas per JAV televizijų transliuotą susitikimą su Liu He.

Pasak prezidento, šios trys šalys „gali susivienyti ir nutraukti išlaidas“ ginkluotei, o tuos pinigus „skirti produktyvesniems dalykams“.

Kinijos vicepremjeras atsakydamas į D. Trumpo pasiūlymą pareiškė, kad „tai labai gera idėja“.

„Stengiamės laikytis balanso“, – pridūrė jis.

Liu He (Liu Hė) vadovaujama kinų delegacija anksčiau šią savaitę Vašingtone atnaujino derybas su JAV dėl prekybos susitarimo, kurio derinimas, kaip praneša žiniasklaida, įžengė į paskutinę stadiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Žydas muša, žydas rėkia....

na jei amerikonai sumazins savo karines islaidas

trilijonu doleriu --tuomet susilygins su kinijos ir rusijos karinem islaidom

Terminatorius

2015 metų duomenimis gynybai ir ginkluotei skiriama tiek:JAV-570milijardo,Kinija-190milijardo,Rusija-53milijardo dolerių.Apie kokį išlaidų mažinimą Trumpas kalba?Juokinga net kalbėti.Būtent amerikiečiams ir reikia mažinti.Patys muša,patys rėkia....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS