D. Trumpas nori, kad nelegalūs migrantai būtų deportuojami išvengiant teismų | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS NORI, KAD NELEGALŪS MIGRANTAI BŪTŲ DEPORTUOJAMI IŠVENGIANT TEISMŲ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pakeitė savo politiką dėl nelegalių imigrantų šeimų išskyrimo JAV ir Meksikos pasienyje, tačiau prezidento pozicija dėl imigracijos išlieka griežta, informuoja „Deutsche Welle“.

Sekmadienį keliuose tviteryje paskelbtuose pranešimuose prezidentas į JAV iš Meksikos atvykstančius žmones pavadino „įsibrovėliais“, bandančiais „įsiveržti į šalį“. D. Trumpas taip pat pareiškė norįs, kad nelegalūs migrantai būtų grąžinami į savo kilmės šalį apeinant teisminį procesą.

„Kai kas nors atvyksta, turime nedelsiant, be jokių teisėjų ir teismo bylų, grąžinti juos į ten, iš kur jie atvyko“, – rašė JAV prezidentas.

Tokie D. Trumpo komentarai pasirodė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai jis pasidavė tarptautiniam spaudimui bei spaudimui savo gimtojoje šalyje ir pasirašė dekretą, žadantį sulaikant nelegalius migrantus išlaikyti jų šeimas kartu.

Nuo gegužės mėnesio visi neteisėtai JAV sieną kertantys migrantai susiduria su baudžiamuoju persekiojimu pagal „nulinės tolerancijos“ politiką.

Amerikos pilietinių teisių gynėjai skubiai sureagavo į D. Trumpo pranešimus, raginančius skubiai deportuoti nelegalius migrantus.

„Tai, ką prezidentas D. Trumpas pasiūlė, yra neteisėta ir prieštarauja Konstitucijai“, – teigė nepelno organizacija „American Civil Liberties Union (ACLU)“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS