D. Trumpas rėžė: Europa man yra vis tiek | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS RĖŽĖ: EUROPA MAN YRA VIS TIEK

JAV prezidentas Donaldas Trumpas teigia, kad jog tai, kad jis yra nepopuliarus dalyje Europos, tik patvirtinta, kad jo politika yra teisinga. „Jei aš būčiau populiarus Europoje, nedirbčiau savo darbo“, - sakė D. Trumpas trečiadienį žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.

„Europa man vis tiek. Mane išrinko ne europiečiai, o amerikiečiai“, - kalbėjo prezidentas. Jis dar kartą pabrėžė, kad Europos šalys, pavyzdžiui, Vokietija, jo nuomone, nepakankamai investuoja į gynybą ir todėl išnaudoja JAV.

Buvęs respublikonų kandidatas į prezidentus ir būsimasis senatorius Mittas Romney'is trečiadienį straipsnyje „Washington Post“, be kita ko, kritikavo D. Trumpo užsienio politiką ir atkreipė dėmesį į jo dažnai prastus populiarumo rodiklius Europoje.

Spalį atlikta „Pew“ nuomonės tyrimo instituto apklausa rodo, kad, pavyzdžiui, Vokietijoje, tik 10 proc. respondentų mano, kad D. Trumpo veiksmai globaliais klausimais yra teisingi. Pasitikėjimas D. Trumpo pirmtaku Baracku Obama šiuo klausimu per šio paskutiniuosius kadencijos metus 2016 metais buvo 86 proc. Panašūs rodikliai buvo Prancūzijoje. Tačiau Rytų Europos šalyse, pavyzdžiui, Lenkijoje, apklausų rezultatai nebuvo tokie nepalankūs D. Trumpui.

D. Trumpas trečiadienį sakė: „Aš noriu, kad Europa mokėtų“. Vokietija esą, pavyzdžiui, gynybai skiria tik 1 proc. savo BVP. „Ji turėtų mokėti 4 proc.“, - pažymėjo prezidentas. Anot D. Trumpo, Europos šalių vyriausybių vadovai, tarkim, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, patys stebisi, kad buvę JAV prezidentai leido taip elgtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vyriškis

D. Trump'o nuomonės kai kuriais klausimais teisingos, bet būdai jiems pasiekti - labai skaldantys pasaulį. Labai daug šiame žmoguje pykčio ir pagiežos. Nors ir palaikydamas respublikonišką politiką labai noriu, kad sekančioje kadencijoje jo JAV Prezidentu neišrinktų.

Anonimas

Kas sudeta galvose.Kad Trumpas skersa dejo ant europos.

echjūs

Ir kas galvose jūsų sudėta, lietuviai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS