D. Trumpas: Rusija privalo pasitraukti iš Venesuelos | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS: RUSIJA PRIVALO PASITRAUKTI IŠ VENESUELOS

  • 10

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį pareiškė, kad Rusija privalo pasitraukti iš Venesuelos po to, kai praėjusią savaitę į šią krizės alinamą šalį atsiuntė savo karių ir karinės įrangos.

„Rusija turi pasitraukti“, – pareiškė D. Trumpas, Baltuosiuose rūmuose priėmęs Venesuelos opozicijos lyderio Juano Guaido (Chuano Gvaido) žmoną Fabianą Rosales (Fabijaną Rozales).

Praeitą savaitgalį buvo pranešta, kad į Karakasą atskrido du Rusijos kariniai transporto lėktuvai, atgabenę 35 tonas karinės įrangos ir apie 100 karių.

Naftos turtinga Venesuela patyrė ekonomikos krachą, pasižymintį hiperinfliacija bei pagrindinių prekių stygiumi ir privertusį milijonus gyventojų pabėgti iš šalies ar gyventi pusbadžiu.

Vašingtonas ir jo sąjungininkai palaiko Venesuelos opozicijos lyderį J. Guaido ir pripažįsta jį laikinuoju šalies vadovu, tačiau Rusija ir Kinija išreiškė politinę ir ekonominę paramą prezidentui Nicolas Maduro (Nikolui Madurui).

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Juk trumpo draugai rusai tai tegul fufaikiu ir paprašo išeiti bet kur fufaikes pasirodo ten okupacija ir kraujas.

Juokas

Lauk amerikonus iš pasaulio,pakaks žudyti jankiams tautas

aha

rusai pasitrauks tada, kai to pageidaus oficiali Venesuelos valdžia, o ne kai įsakinės JAV, kokią ji tam turi teisę? Gal jau gana amerikosam daryti perversmus visam pasauly.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS