D. Trumpas sutiko uždaryti neramumų kamuojamą savo vardo fondą | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS SUTIKO UŽDARYTI NERAMUMŲ KAMUOJAMĄ SAVO VARDO FONDĄ

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sutiko uždaryti asmeninį labdaros fondą „The Trump Foundation“, antradienį pranešė Niujorko generalinė prokurorė, kaltinusi organizaciją taikius „šokiruojantį neteisėtos veiklos modelį“, kuriuo buvo siekiama politinės ir verslo naudos.

Valstijos generalinė prokurorės Barbaros Underwood teigimu, šeimos fondas bus likviduotas, o likęs jo turtas - išdalytas kitoms jos jurisdikcijoje esančioms labdaros organizacijoms.

B. Underwood apkaltino fondą „taikius šokiruojantį neteisėtos veiklos (...) modelį. Į jį įėjo neteisėtas bendradarbiavimas su D. Trumpo prezidento rinkimų kampanija, pasikartojantis ir sąmoningas piktnaudžiavimas pasitikėjimu ir daug kitų pažeidimų“.

„Dėl šios priežasties „The Trump Foundation“ buvo ne ką daugiau nei čekių knygelė, tarnavusi pono Trumpo verslo ir politiniams interesams“, - teigė B. Underwood.

„Tai - svarbi teisinės valstybės pergalė, pabrėžianti, kad tos pačios taisyklės galioja visiems“, - pridūrė prokurorė.

Birželį valstijos prokurorė fondui iškėlė ieškinį, kaltindama jį „nuolatine neteisėta elgsena“.

Pranešama, kad, nepaisant susitarimo nutraukti fondo veiklą, byla keliaus į teismą. Prokurorė siekia, kad organizacija būtų įpareigota atlyginti žalą ir sumokėti baudas, kurios gali siekti milijonus dolerių.

Be kita ko, prokurorė stengiasi pasiekti, kad D. Trumpui ir trims vyriausiems jo vaikams - sūnums Ericui ir Donaldui jaunesniajam bei dukrai Ivankai - būtų uždrausta eiti kitų Niujorke veikiančių labdaros organizacijų valdybų narių pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS