D. Trumpas teigia nedaręs jokių nuolaidų Rusijai | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS TEIGIA NEDARĘS JOKIŲ NUOLAIDŲ RUSIJAI

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pareiškė nesuteikęs Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui jokių nuolaidų, jau savaitę netylant abiejų pagrindinių partijų kritikai dėl Amerikos vadovo elgesio per viršūnių susitikimą.

„Kai girdit, kad Melagingos Naujienos neigiamai kalba apie mano susitikimą su prezidentu ir viską, ko aš atsisakiau, atminkite – ar NIEKO neatsisakiau“, – D. Trumpas parašė per „Twitter“.

„Mes tik kalbėjomės apie būsimus privalumus abiem šalims. Be to, mes labai gerai sutarėme, ir tai yra geras dalykas – tik ne Korumpuotai Žiniasklaidai!“ – pridūrė jis.

D. Trumpas ir V. Putinas prieš savaitę susitiko Helsinkyje už uždarų durų, dalyvaujant tik jų vertėjams.

Per spaudos konferenciją po šio renginio ir vėlesniuose interviu D. Trumpas nepateikė jokių detalių apie jo galimai su V. Putinu sudarytus susitarimus. Toks elgesys kurstė demokratų pasipiktinimą – partija netgi dėjo pastangas apklausti D. Trumpo vertėją.

Maskva savo ruožtu sakė, kad buvo sudaryta kai kurių „susitarimų“ dėl padėties Sirijoje.

D. Trumpas buvo aštriai kritikuojamas dėl spaudos konferencijos Helsinkyje, per kurią jis atrodė palaikantis V. Putino „nepaprastai griežtą ir stiprų“ paneigimą, kad Rusija kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus

Nors D.Trumpas per konferenciją pareiškė, kad „nemato jokios priežasties“, kodėl Rusija turėtų kištis į Amerikos rinkimus, kitą dieną jis tvirtino suklydęs kalbėdamas.

„Sakinys turėjo būti toks: „Nematau jokios priežasties, kodėl tai neturėtų būti Rusija“. Tam tikras dvigubas neiginys“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS