D. Trumpas vėl užsipuolė mirusį senatorių J. McCainą | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS VĖL UŽSIPUOLĖ MIRUSĮ SENATORIŲ J. MCCAINĄ

  • 1

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį antrąkart per dvi dienas užsipuolė pernai mirusį senatorių Johną McCainą (Džoną Makeiną), pasirodžius pranešimams, kad parlamentaras žiniasklaidai 2016 metais nutekino dosjė su kaltinimais apie šalies vadovo ir Rusijos ryšius.

Šeštadienį apie J. McCainą pradėjusiam kalbėti prezidentui griežtai atsikirto buvusio senatoriaus, aršaus prezidento kritiko dukra Meghan (Megan).

Tviteryje prezidentas pacitavo nepriklausomą teisininką Keną Starrą (Keną Starą), esą jis kalbėjęs apie „labai tamsią dėmę“ J. McCaino gyvenime, kai šis platino buvusio britų žvalgybos agento Christopherio Steele'o (Kristoferio Stilo) dosjė apie D. Trumpą.

Daug kaltinimų šiame „Steele'o dosjė“ pavadintame dokumente apie D. Trumpo ryšius su Rusija iš dalies pasitvirtino esantys tikslūs, tačiau labiausiai kompromituojantys pareiškimai išlieka nepatikrinti.

D. Trumpas šeštadienį apie J. McCainą prabilo tada, kai buvo paviešinti teismų dokumentai, rodantys, kad parlamentaro komandos narys pasidalino dosjė su Federalinių tyrimų biuru (FTB) ir keliomis žiniasklaidomis priemonėmis.

Prezidentas pasisakymus tęsė sekmadienį.

„Taigi, iš tikrųjų tai buvo (...) Johnas McCainas, kuris nusiuntė Netikrą Dosjė FTB ir žiniasklaidai, tikėdamasis, kad ji bus paskelbta IKI rinkimų“, – tviteryje parašė D. Trumpas.

„Nors dirbo kartu, jam su demokratais nepavyko (kaip ir visada). Net ir Netikros Naujienos nepriėmė šito šlamšto“, – pridūrė jis.

J. McCaino dukra Meghan tviteryje atsikirto D. Trumpui.

„Niekas niekada nemylės jūsų taip, kaip mylėjo mano tėvą, – rašė ji. – Norėčiau, kad būčiau turėjusi galimybę praleisti su juo daugiau šeštadienių. Gal geriau leiskite savuosius su savo šeima, o ne darykite tai tviteryje, persekiodamas manuosius?“.

81-ių pernai rugpjūtį miręs J. McCainas buvo vienas aršiausių D. Trumpo kritikų. Parlamentaras nenorėjo, kad prezidentas atvyktų į jo laidotuves.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

To karo vanago dūšią jau seniai velniai pragare jodo, ten jam ir vieta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS